Etter at LSK Kvinner snøt Stabæk for seriegull i 2012-sesongen har det kun gått oppover for bæringene. Om Avaldsnes slås på Ullevaal lørdag kveld, vil Stabæk sikre sitt andre strake cupgull.

— Ni baklengsmål på 22 kamper og klart flest scorede mål tyder på stabilitet. Nå håper vi å krone det med «The Double». Vi har i alle fall gjort oss fortjent til cupgullet hvis vi vinner, sier Stabæk-trener Eide til fotball.no.

Stabæk sikret seriegullet fire runder før slutt. De har slått ut topplagene LSK Kvinner og Arna-Bjørnar på veien mot cupfinale.

Favoritter

Med 5-1-seier borte og uavgjort hjemme mot Avaldsnes i årets to seriekamper er Stabæk favoritter foran Ullevaal-bataljen. Det innrømmer også Stabæk-treneren.

— Hvis vi forbereder oss godt nok, så skal vi være best. Det vitner tabellen om også. I en enkelt kamp vet man aldri. Det er forskjell på å være favoritt og at det blir en lett kamp, sier han.

Avaldsnes har kun fem spillere med norsk pass i troppen. Blant andre skal Stabæk få bryne seg mot tre brasilianere som har spilt OL-finale.

Nye matchvinnere

I fjorårets finale, hvor Stabæk slo Røa 4-0, scoret Ada Hegerberg og Caroline Graham Hansen målene. Duoen har forlatt Stabæk til fordel for utenlandske klubber siden den gang. Det bekymrer likevel ikke Eide når han ser på utviklingen av spillere i klubben.

Eide trekker fram Stine Pettersen Reinås og Cathrine Dekkerhus som to av spillerne som har imponert mest.

— Fra januar 2012 til hun (Dekkerhus) startet EM-finalen, hadde hun en fantastisk utvikling. Sånne øyeblikk er ekstremt gode for en trener, sier 31-åringen.

— Jeg har fått masse tillit av Øyvind Eide, som har vært fantastisk bra for meg det året her. Vi må være på vårt beste for å vinne, sier Dekkerhus. (©NTB)