LERKENDAL (adressa.no): Søndag kveld var han igjen i begivenhetenes sentrum da han satte inn kampens siste mål og sørget for at Rosenborg fullførte snuoperasjonen hjemme mot Vålerenga.

Bortelaget tok ledelsen 2-0 før tjue minutter var spilt, men scoringer av Pål André Helland og Mikael Dorsin sørget for at RBK kunne gå til pause med uavgjort.

Matchvinner

Det sto seg helt til kvarteret gjensto. Da fikk Malec ballen fra innbytter Morten Gamst Pedersen, og slovaken vendte opp før han sendte ballen i det borterste hjørnet til 3-2. — Det var en perfekt pasning fra Morten, og jeg ventet ved første stolpe. Det var et heldig mål, men det var viktig, sier Malec til adressa.no.

— Tomas er flink til å sette dem i hjørnet på trening, og det gjør han i kamp også. Han er effektiv, sier Gamst Pedersen, som forteller at de to har spøkt om at de ville sørge for mål sammen når de først fikk spille sammen.

Det skjedde selvfølgelig søndag kveld.

Misset tidlig

Malec hadde det tungt etter å ha misset et par store muligheter før hvilen, men skryter av lagkameratene for å ha støttet ham. Og etter at seieren var sikret var han bare glad.

— Jeg scoret, vi vant. Hva er det å ikke være glad for? Jeg har en fantastisk følelse nå, sier den to meter høye spissen.

GOALGETTER: Her scorer Tomas Malec sitt fjerde seriemål for Rosenborg. Nå vil han kjøpes av Rosenborg. Foto: Ole Martin Wold

Han er på utlån fra slovakiske Trencin, og har startet tre seriekamper for Rosenborg. I tillegg har han kommet inn som innbytter i fire. Det har resultert i hele fire seriemål så langt. Nå ber han Rosenborg sørge for at overgangen gjøres permanent.— Jeg liker meg godt i Rosenborg og vil bli her. Jeg håper å få spille i Europaligaen og Mesterligaen, og i Rosenborg kan jeg få muligheten til det, sier Malec.

- Du håper Rosenborg kjøper deg?

— Ja. Jeg gjør alt jeg kan for å få bli.

Lover ingenting

Trener Kåre Ingebrigtsen har latt seg imponere av spissimporten.

— Han er en veldig spennende spiller med et stort potensial. Vi må huske på at han har vært her kortere tid enn meg, og trenger å bli kjent med både laget og spillestilen, sier RBK-sjefen.

- Ønsker du å forlenge med ham?

— Det må vi se an, og først og fremst må vi se om jeg beholder jobben. For ham er det bare å fortsette å score mål. Det er en god søknad når han er spiss, sier Ingebrigtsen.