Real Madrid offentliggjorde onsdag at de har ansatt spanske Rafael Benítez som ny hovedtrener. – Et forbausende valg, mener fotballekspert.

Den tidligere Napoli-treneren har signert en treårskontrakt med hovedstadsklubben, bekrefter de på sin nettside. Den offisielle presentasjonen med klubbpresident Florentino Pérez vil finne sted 13.00 onsdag.

– Jeg må si det var en overraskende ansettelse. Real Madrid virker jo opptatt av å spille underholdende fotball, og det har vel ikke alltid Benítez blitt forbundet med, sier kommentator Kenneth Fredheim til NTB.

– Men samtidig er han en mann som lever, spiser og sover fotball. Han er en utrolig dyktig fagmann, og sånn sett er det en trygg ansettelse. Han har hentet trofeer i sin trenerkarriere, understreker han.

Ødegaards sjef

Ansettelsen betyr at Norges største talent, Martin Ødegaard, får en ny sjef å forholde seg til. Fredheim har ikke noe inntrykk av Benítez som en trener som er spesielt opptatt av å bruke unge spillere, men heller ikke det motsatte.

– Hvis man tenker tilbake på Liverpool og Napoli har det vel ikke vært framtredende. Men Martin Ødegaard er et klubbprosjekt, og når man vet hvor mektige lederne i spanske klubber er, spesielt i Real Madrid, så er det klart at planen for Ødegaard ligger fast.

– Samtidig er jeg helt sikker på at det er det samme for Benítez hvor gammel Ødegaard er. Det er prestasjonene som avgjør, sier Fredheim.

I et intervju med TV 2 fortale forfatteren av boken «Martin Ødegaard», Michael Qureshi, at han tror en Benítez-ansettelse vil være godt nytt for det norske supertalentet.

– Jeg har en fornemmelse av – og det har jeg også hørt fra folk i Madrid allerede nå – at Benítez ønsker å involvere Ødegaard mer i førstelagstroppen. Så jeg tror ikke Real Madrid leier ham ut, sa han til kanalen.

Tilbake i Madrid

Spanjolen har en fortid i klubber som Liverpool, Chelsea og Valencia. Han startet sitt trenervirke i nettopp Real Madrid på 80-tallet.

Allerede forrige uke ga 55-åringen beskjed om at han gir seg i Napoli etter to år i klubben. Avskjeden med Napoli ble samtidig ikke helt den Benitez hadde drømt om. 2-4-tapet for Lazio søndag betyr at Napoli heller ikke neste sesong blir å se i mesterligaen.

Napoli endte på femteplass i serie A – etter å ha blitt passert av Fiorentina i siste runde.

Benítez overtar jobben etter italienske Carlo Ancelotti som måtte gå etter at laget ikke vant et eneste trofé denne sesongen.

(©NTB)