Tirsdag 31. juli ble den danske storklubben AG København erklært konkurs.

Dette skjer i kjølvannet av at Jesper «Kaci» Nielsen for et par uker siden valgte å trekke seg som formann fra klubben, etterfulgt av direktør Søren Colding mandag.

— Vi har fått ekstremt mange positive henvendelser fra sponsorer, mindre investorer og langt de fleste samarbeidspartnere, men vi kan dessverre også konstatere, at det ikke er noen som ønsker eller er i stand til å overta forretningen. Vi har kjempet hardt, men må for første gang erkjenne at noe faktisk er umulig, sier Jesper «Kaci» Nielsen til AGHs hjemmeside.

Samtlige spillere er fristilt, og selskapet er i gått i betalingsstans. Målvakt Steinar Ege fra Songdalen, som i fjor forlenget sin kontrakt med klubben fram til sommeren 2014, er blant dem som nå står uten arbeidsgiver.

AG København ble stiftet i 2005, og sikret seg etter det fem strake opprykk. På øverste nivå i Danmark sikret klubben seg på første forsøk seier i cupfinalen i desember 2010. Et halvt år senere sto Ege og co. foran et verdensrekordstort publikum i Parken (36.651 tilskuere) med hevet pokal som vinnere av Danmarksmesterskapet. Seieren ble fulgt opp med seier i Super Cupen, enda en cuptittel i februar 2012 og nok et mesterskap i juni 2012. ## Ønskes velkommen i ØIF

ØIF Arendal-trener Leif Gautestad hadde akkurat fått med seg nyheten om konkursen da undertegnede snakket med ham.

— Jeg trodde AG hadde kontroll på økonomien, så dette var overraskende. Når det er sagt, er selvsagt Steinar Ege hjertelig velkommen til å spille for oss hvis han vil selv. Som 40-åring er han fortsatt blant verdens ti beste målvakter, og kan være en veldig viktig spiller for lag både i inn- og utland hvis han er motivert for det, sier Gautestad.

ØIF-treneren legger til at han vil ta kontakt med Ege etter at han har lest hvilke tanker Ege gjør seg om fremtiden til media.

— Jeg kan jo si såpass at hvis Ege vil spille for oss, får vi en av Europas beste målvaktskvartetter i ham, Svenn-Erik Medhus, Adin Sehovic og Åsmund Strat, sier Gautestad med et smil.

Ege har tidligere spilt for Øyestad tidlig på 90-tallet. Han har også spilt for KIF, Viking, Stavanger, Gummersbach, Kiel, Gáldar og FCK. Gautestad tror at Ege med sin bakgrunn også vil kunne få en attraktiv sivil jobb:

— Steinar har en bygningsfaglig bakgrunn, han kan flere språk og han har hatt lederroller i klubb- og landslag. Han vil kunne bekle flere roller i næringslivet.

KIF også interessert

Markedssjef i 1. divisjonslaget KIF, Preben Vildalen, sier følgende:

— Jeg snakket med Steinar i forrige uke, og han var forberedt på at det kunne gå denne veien. Det er ingen gøy situasjon å være i, selv om det helt sikkert ordner seg for ham på et vis. Jeg er ganske spent på hva han ender opp med nå, og han er selvsagt hjertelig velkommen tilbake til moderklubben KIF. Vi kan tilby ham en bra industrilønn, samt snyte ØIF for gleden av å rappe flere lokale spillere fra oss, sier Vildalen med et smil.

Steinar Ege har ikke svart på henvendelsene fra fvn.no