Jonathan Howson ble den store helten da Norwich slo Stoke 1-0 på bortebane. For til tross for at hjemmelaget var favoritter før oppgjøret var det endelig Norwich, som bare hadde samlet inn fire poeng på de første fem kampene, sin tur til å ha marginene med seg.

Et tydelig tent bortelag tok umiddelbart tok grep i kampen, og var nær scoring allerede i det niende minutt. Ryan Bennett møtte ballen på bakerste stolpe, men avslutningen på direkten gikk rett i tverrliggeren. Returen gikk etter hvert til Bennett igjen som ikke klarte å avslutte skikkelig. Dermed gikk ballen rett på Stoke-keeper, Asmir Begovic, som fikk ballen under kontroll.

Etter dette fortsatte bortelaget å dominere banespillet, men det skjedde ikke så mye foran målene. Ricky van Wolfswinkel var farlig frempå etter halvtimen, men gikk for hardt i kroppen til stokekeeperen til at dommeren lot det passere.

Første bortemål

I det 33. minutt fikk endelig bortelaget hull på byllen. Laget sto opp og vant et par hodedueller etter et innkast på Stokes banehalvdel. Ballen gikk til Anthony Pilkington som sentret videre til Jonathan Howson. Briten fikk tid til å legge ballen til rette, for å så rette et knallhardt skudd mot målet. Skuddet var ikke veldig velplassert, men gikk likevel inn i nettmaskene. Målet var lagets første bortemål for sesongen.

Stoke hadde lite å stille opp med i den første omgangen, og det nærmeste de var mål var da Ryan Shawcross vant en hodeduell etter et hjørnespark fem minutter før pause. Han traff imidlertid ikke ballen skikkelig, og den gikk utenfor.

Gjorde endringer

Stokes manager, Mark Hughes, hadde tydeligvis sagt noen velvlagte ord i pausen, for i andre omgang var det et mye mer aggressivt hjemmelag som kom på banen. Charlie Adam og Jonathan Walters ble igjen i garderoben og inn kom Stephen Ireland og Jermaine Pennant. De presset Norwich langt tilbake, og ble snytt for et straffespark da Kenwyne Jones ble revet ned inne i Norwichs felt. Ellers slet de med å spille seg frem til de store sjansene. Hughes så tydeligvis det samme og gjorde sitt siste bytte for kampen en halvtime før fulltid da han erstattet nevnte Jones med Peter Crouch.

Byttet gav ingen umiddelbare effekter, og etter hvert klarte Norwich å komme seg mer inn i kampen igjen. Omgangens kanskje største sjanse kom i det 80. minutt da Norwichs Robert Snodgrass prøvde å skru ballen inn fra omtrent 16 meter og skrått hold. Begovic var imidlertid med på notene og slo det velplasserte skuddet ut til hjørnespark.

Hjemmepublikummet klarte å spille seg til noen sjanser, men stort sett hadde Norwich-keeper John Ruddy full kontroll, godt hjulpet av et kompakt og oppofrende forsvar.

Norske Alexander Tettey fikk tillitt fra start i kampen, for første gang siden andre serieomgang. Midtbanespilleren viste seg ikke så mye frem offensivt, men gjorde sitt til at Norwich stort sett hadde kontroll på hjemmelaget.