En stort bedre magnet for å lokke presse, spillere og tilskuere til Aker stadion kunne ikke Molde ha fått. Byens store sønn fra nabobyen Kristiansund er tilbake for andre gang.

foto
Redaktør i 100% Sport, Bertil Valderhaug.

Interessen vil øke både for Molde Fotballklubb og norsk klubbfotball. Molde vil sannsynligvis bli bedre, norsk fotball vil heves noen hakk og det ligger an til at de største talentene på ny lar seg lokke nordvestover. Noe som igjen betyr at Rosenborg og andre må skjerpe seg.Gjør Solskjær som sist, kan det likevel bety trøbbel for Molde.

Springbrett til utlandet

Sjefen som ledet klubben til to seriegull og ett cupgull på tre år, er tilbake på trenerbenken allerede mot Celtic torsdag kveld. Den nye kontrakten varer i tre og et halvt år, men spørsmålet er hvor lenge han blir sittende denne gangen.

For det er ingen tvil om at Solskjær-suksess med Molde på ny vil gjøre ham attraktiv for større og bedre klubber i større ligaer. Da kan det på ny bli gnisninger mellom 42-åringen og investorene Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten.

Som det ble da han flørtet med Aston Villa i sin forrige Molde-periode. Den gangen endte det med Røkke surnet og sa at han kuttet pengestøtten til Molde Fotballklubb.

Uvenner og perlevenner

— Uforenlig med Molde-fellesskapet, var den klinkende klare beskjeden fra Røkke etter at Solskjær hadde blitt hentet i privatjet til Birmingham.

Så iskaldt ble forholdet på vårparten i 2012 at Solskjær og kompanjong Jim Solbakken dro hjem til milliardæren for å snakke ut. Ikke lenge etterpå ble det kalt inn til pressekonferanse i Molde.

Alt var som før. Plutselig var de perlevenner igjen. En smilende Røkke ville fortsette å støtte klubben i sitt hjerte.

Marerittet i Cardiff

Likevel satt vi hele tiden med den følelsen at Molde bare var et springbrett. Solskjær var for stor for norsk fotball.

En og en halv sesong senere takket han for seg. Neste arbeidsgiver: Den nådeløse og sagnomsuste klubbeieren Vincent Tan i Cardiff.

Selv ikke advarsel fra Sir Alex Ferguson hjalp. Solskjær tok sjansen.

259 dager og 25 ligakamper var alt han fikk. Det startet med nedrykk fra Premier League og fortsatte med en elendig start i Championship før Tan fikk nok.

Cardiff-smellen har åpenbart gjort noe med Solskjærs rykte som manager. Har han det som skal til i store ligaer?

Det er i hvert fall ingen tvil om at Cardiff-marerittet har gjort ham klokere.

Nye telefoner fra England

I Molde kan nordmøringen bygge seg opp igjen. I de tre neste sesongene vil han få sjansen til å vise hva han er god nok for. For den syvendeplassen Molde nå befinner seg på, står overhodet kke i stil til det potensialet den klubben har.

Et nytt Molde-eventyr for Solskjær vil garantert gjøre at beilerne fra England, Tyskland, Italia og de andre store fotballnasjonene melder seg igjen.

Så får vi se hvor tålmodig han er denne gangen. Om Røkke-feiden i 2012 og lærepengen i den walisiske hovedstaden gjør at det blir annerledes enn sist.

Jeg tviler.