Rekordkjøpet Gonzalo Higuaín (28) ble matchvinner i første seriekamp for Juventus. Etter ni minutter på banen sørget innbytteren for 2-1-seier mot Fiorentina.

Sist sesong innledet Juve sesongen elendig. Serie A-giganten vant bare én av de seks første kampene, men reiste seg og ble seriemester for femte sesongen på rad.

I sommer har Juventus hentet målgarantisten Higuaín fra rivalen Napoli. Spissen har fått kjeft for å komme til Torino med en noe utrent kropp. Argentineren slipper spørsmål om manglende trening i sommer etter suksesstarten i den hvite og svarte drakten.

Higuaín erstattet Mario Mandzukic etter 66 minutter. Med nummer ni på ryggen entret goalgetteren sin nye hjemmebane.

Etter et fint angrep der Alex Sandro fan Kwadwo Asamoah, som hadde lurt offsidefellen, kunne Sami Khedira prøve seg. Skuddet ble blokkert, men en meter fra mål var Higuaín på plass. Debutanten jublet hemningsløst. Det var liten tvil om at spissen Juventus har betalt nærmere 890 millioner kroner for var lettet.

God Khedira

Nevnte Khedira hadde en stor kamp i Torino lørdag kveld. Han ordnet 1-0 etter 37 minutter med sitt sjette mål i den italienske toppdivisjonen. Etter en pasning fra Giorgio Chiellini kunne Khedira skalle inn sesongens første Juve-mål.

Da rettet Khedira opp missen etter fire minutter. Fiorentinas keeper Ciprian Tatarusanu prøvde å drible vekk et par Juventus-spillere og endte med å servere Khedira ballen, men avslutningen fra sistnevnte gikk over.

Juve var klart best i serieåpningen, men slapp seg ned både i tempo og kvalitet etter pause. Gjestene fra Firenze, som trenes av den tidligere Juventus-spilleren Paulo Souza, kjempet seg inn i kampen og etter en dødball kunne Nikola Kalinic heade inn 1-1 etter å ha parkert Alex Sandro i en luftduell.

— All ære til guttene. Vi startet veldig bra og satte Fiorentina under press. Vi slapp oss ned etter pause og slapp inn et mål etter corner. Foruten det målet, tror jeg ikke Gianluigi Buffon (keeper) måtte i aksjon, sa Juventus-trener Massimiliano Allegri.

Roma innledet med målfest

Det tok tid før den første scoringen kom, men med fire mål på 19 minutter i 2. omgang fikk Roma en perfekt seriestart mot Udinese (4-0) i lørdagens første kamp.

Innbytter Diego Perotti var den som fikk fart på hovedstadslaget. Han fikk sjansen fra elleve meter etter at Udineses Danilo noe halvklosset stoppet Roma-angriper Edin Dzeko. Elleve minutter senere fikk Perotti på ny sjansen fra straffemerket. Heller ikke da feilet innhopperen.

Udinese sto lenge imot vertene, men fikk det veldig tøft mot slutten. Radja Nainggolan spilte Dzeko fri til scoring sju minutter før slutt, mens Mohamed Salah økte til 4-0 like etter på egen retur.

Roma er en av få klubber som har hatt en viss kontakt med suverene Juventus de siste årene. Serie A-starten gir håp om at de vinrøde kan bli liten utfordrer i gullkampen.

Riktignok har Roma mistet profilen Miralem Pjanic til nettopp Juventus.