Klepp – Røa 3-2

– Det er ikke tøffere å komme her enn andre plasser, men dette tapet var innmari surt, forteller Geir Kristian Nordby, Røas trener etter kampen.

Klepp snudde 0-2 til 3-2 mot Røa i andre omgang, og slo nok et av topplagene i Toppserien på hjemmebane. Tidligere har de slått Arnar-Bjørnar og Stabæk, også disse lagene ligger helt i toppen.

– Vi føler oss trygge her, det er dette som er vår bane og det skal være vanskelig å komme her og ta poeng, forteller kaptein Gry Tofte Ims.

Kapteinen scoret det første og tredje målet i kampen, og ble kampens store spiller. Men det andre målet var det sommervikaren Susanne Vistnes som stod for, hennes første for året.

– I dag var det veldig kjektå score det målet som var med på å snu kampen. Så vinner vi til slutt, og det er veldig viktig nå før sommeren, forteller den glade målscoreren.

Som resten av laget hadde hun et stort glis over munnen, men hun var viktig på at laget ikke må ta helt av etter den sterke seieren.

–Det er viktig vi ikke er i himmelen på grunn av de gode kampene vi har hatt. Det er hardt arbeid som ligger bak det, og det må vi jobbe videre med. Og så viser det at det er tøft å komme her til Jæren og møte oss her på hjemmebane.

Oda Maria Hove Bogstad fikk sjansen mellom stengene i Justine Berniers feriefravær. Det unge keepertalentet spilte en stor andre omgang, og gjorde et par viktige inngripner. Med et bedre angrepsspill enn i første omgang klarte Klepp å utnytte Røas tidvis svake forsvarsspill.

Nå venter en liten ferie for lagene i Toppserien, men Tofte Ims sier det er ingen grunn til å hvile på laubærene av den grunn. Hun ser med glede på den utviklingen laget har hatt denne vårsesongen.

–Det viser at vi gjør noe riktig og har tatt grep i forhold til i fjor som gjør at vi presterer bedre. Vi må bare bruke den posisjonen vi har nå til å jobbe godt i ferien slik at vi kommer tilbake enda bedre.

Kampfakta

Klepp — Røa3-2

Pause: 0-2

Klepp stadion, 164 tilskuere

Mål: 0-1 Synne Skinnes Hansen (2.), 0-2 Gunhild Kvaalen Herregården (32.), 2-1 Gry Tofte Ims (46.), 2-2 Susanne Vistnes (61., 3-2 Tofte Ims (79.)

Dommer: Tone Lise Berghøi, Hauerseter

Gult kort: Lena Soleng Hansen, Karoline Surdal, Klepp

Klepp (4-4-2): Oda Maria Hove Bogstad - Astrid Grøttå Ree, Lena Soleng Larsen, Silje Thorsen, Anette Tengesdal – Kristin Jondal Risnes (Susanne Vistnes, 55.), Karoline Surdal, Gry Tofte Ims, Marie Bakke - Therese Sessy Åsland (Ida Lillehammer, 90.), Line Krogedal Smørsgård