ARNA IDRETTSPARK (bt.no): Selv om det har kladdet litt på bortebane for Arna-Bjørnar så langt denne sesongen, har de tilgode å skuffe sitt hjemmepublikum. På fem hjemmekamper står Arna-Bjørnar nå med fem strake seiere og en målforskjell på hele 20-1. Igjen vartet Arna-Bjørnar opp med en glitrende forestilling på Arna Idrettspark, og denne gangen var det Harstad-laget Medkila som fikk unngjelde. Arna-Bjørnar-damene kjørte kampen fra start til slutt, og ga seg ikke før de hadde satt åtte baller bak Ashley Thompson i Medkila-målet.

— Vi har vært utilnærmelig på hjemmebane denne sesongen, og det var vi i dag også. Vi ble enig før kampen om å være fremme i skoene fra start av, noe jentene virkelig var. Medkila skapte bare en sjanse på 90 minutter, mens vi sto på og skapte mange sjanser. Vi var helt suverene, sier trener Morten Kalvenes.

Dermed befester Arna-laget sin posisjon i medaljekampen i Toppserien.

— Vi pleier å være langt bedre på høsten enn våren vanligvis, så at vi spiller på et så høyt nivå allerede nå er veldig lovende. Nå må vi bare sørge for å få med oss flere poeng på bortebane, sier Ingrid Ryland.

Corner var mål

Første omgang handlet for det meste om dødballer for Arna-Bjørnar. Selv om de skapte flere store sjanser etter flott angrepsspill, var det først etter dødballene de virkelig kunne juble.

Og der var midtbanespiller Maria Dybwad Brochmann sentral. Allerede etter ti minutter viste den høyreiste 21-åringen sine kvaliteter i luftrommet, da hun headet ballen på tvers av sekstenmeteren, via en Medkila-forsvarer og i mål.

En skulle tro at Medkila hadde lært av det første målet, men bare fire minutter senere fikk Brochmann igjen stå umarkert på en Arna-Bjørnar-corner. Denne gangen gikk headingen hennes via lagvenninne Vilde Bøe Risa, som enkelt kunne styre inn 2-0-målet.

— Vi har øvd mye på cornerne, så det var godt å se at det funket. Men jeg er egentlig veldig overrasket over hvor alene jeg fikk stå, sier Brochmann.

Straffescoring

Også det tredje målet kom etter en dødball, men denne gangen uten at Brochmann var involvert. Etter 39 minutter var det Ingrid Rylands tur til å vise sine egenskaper.

Landslagsbacken tok med seg Medkila-spiller Marita Iversen på løpetur, og driblet henne to ganger før Iversen til slutt måtte ty til ulovlig midler for å stoppe henne. Ryland ble dradd ned i sekstenmeteren, og dommer Ann-Marie Sjøvika hadde ikke noe annet valg enn å peke på straffemerket.

Straffen satte Lisa Naalsund kontant i mål, og økte ledelsen til 3-0 før pause.

Fortsatte målshowet

Arna-Bjørnar fortsatte trykket i andre omgang. Omgangen var ikke mange minutter gammel da Maria Brochmann igjen satte ballen i nettet med et hodestøt. Denne gangen ble imidlertid ikke målet gjeldende, for linjedommeren hadde vinket av for offside.

Men dommerteamet hadde ingenting å utsette på Lisa Naalsunds scoring snaue ti minutter senere. Kantspilleren løp seg fri på venstresiden, og skrudde ballen i krysset via fingrene til keeper Thompson. 4-0 til Arna-Bjørnar.

Også innbytterne fikk være med på leken. Etter 71 minutter fikk nemlig Tina Algrøy, som hadde kommet inn for Hege Hansen bare minutter tidligere, sjansen, og den lot hun ikke gå fra seg. Spissen utnyttet det store rommet bak Medkilas forsvar, rykket fra forsvarerne og satte ballen enkelt bak en utspilt Thompson.

I sluttminuttene fortsatte Brochmann og Ingrid Ryland målshowet og økte ledelsen til 7-0. Brochmann viste igjen sin hodestyrke da hun headet inn 6-0-målet på en retur fra keeper, mens Ryland fortsatte scoringsballet med kampens flotteste scoring like før full tid.

Helt på tampen fastsatte Tina Algrøy sluttresultatet til hele 8-0.