Team Ingebrigtsen fenger mange i TV-serien på NRK. Søndag håper pappa Gjert at det også blir Team Ingebrigtsen i åpningsstevnet i Palo Alto i USA.

Tre bla’ Ingebrigtsen på samme distanse i et internasjonalt seniorstevne? Det er håpet til Gjert Ingebrigtsen når løpersønnene skal sesongdebutere utendørs i California søndag. Foreløpig sliter han litt med å få med yngstemann, Jakob (15).

— Foreløpig har vi fått nei, men vi gjør nye forsøk på å få ham med, forteller pappa Ingebrigtsen på telefon fra USA.

Jakob imponerte stort da han tok NM-sølv i terrengløp i seniorklassen tidligere i måneden, så vidt slått av Hans Kristian Fløystad. Etter det dro han til Flagstaff og sluttet seg til treningsleiren med brødrene Henrik og Filip.

Henrik i redusert utgave

For dem som venter i spenning på hva Henrik Ingebrigtsen kan utrette, kan den ventingen avlyses.

Team Ingebrigtsen, en familie utenom det vanlige. F.v.: Gjert, Henrik med Ingrid på skuldrene, Martin med William på skuldrene, Jakob, Tone, Kristoffer og Filip (sittende). Foto: Skofteland film/NRK

— Henrik har en senebetennelse ved hamstringfestet, og det har vært en seig sak. Han har ikke kunnet drive fartstrening, bare ren basis. Vi har vært forsiktige, og stigningsløp har han ikke kjørt i det hele tatt her borte. Det er faktisk ikke sikkert at han stiller til start. Vi tar ikke beslutningen før vi står der, sier Gjert Ingebrigtsen.- Treningen i høst og vinter gikk veldig bra, men så kom vondtene. Når vi drar hjem igjen mandag er første mål å bli kvitt dem og trene normalt igjen.

Filip prøver på EM-kravet

Pappa er mest optimistisk på vegne av Filip – den mellomste av løperbrødrene som gjør sitt tredje forsøk på å komme til start i Payton Jordan Invitational. For to år siden hadde han leverinfeksjon og i fjor en mindre skade.

— Vi vet ikke hva slags heat Filip havner i. Amerikanerne prioriterer sine egne. Kommer han i et godt felt, tror jeg han greier EM-kravet med en gang.

- Og hvis han må gjøre jobben selv?

— Det skal ikke være mye om å gjøre at han greier det da også. Han løp på 3,42 innendørs uten å ha trent innendørs, sier Gjert, som antar at Henrik også er på 3,40-nivå hvis han stiller.

EM-kravet på 1500 meter er 3.40,50 - OL-kravet 3.36,20. ## Team Ingebrigtsen slår an

Dokumentaren Team Ingebrigtsen på NRK har foreløpig ikke kastet så mye av seg i form av berømmelse og nye avtaler.

— Vi har færre sponsorer enn vi hadde i fjor, men det er å håpe at det kanskje kommer noen nye på banen. Det er ikke sånt som skjer over natten. Er det noen seriøse aktører, så trenger de litt lengre tid. Men vi har i alle fall fått en del positive kommentarer på serien, sier pappa, som sammen med resten av familien er blitt fulgt av NRK i fire år.

Sponsortørken har fått både Henrik og Filip til å flytte hjem igjen. Da Henrik mistet noen sponsoravtaler etter fjorårets VM-fiasko, måtte han leie bort rekkehuset og ta med leieboer Filip til barndomshjemmet.

Også Karoline Bjerkeli Grøvdal, Ingvill Måkestad Bovim og Sindre Buraas er påmeldt til stevnet i California søndag. Sprinterne Ezinne Okparaebo og Jays debuterer i Florida lørdag.