KLEPP STADION (Aftenbladet): — Dette var fantastisk. Å berge plassen har vært målet siden etter sommeren, da vi så hvor dårlig vi lå an. Nå er målet nådd, og det synes jeg er fortjent etter den gode høsten vi har hatt. Jeg er stolt over den jobben som har blitt gjort av spillere og støtteapparat, sier en lettet Klepp-trener, Tommy Andre Velde, til Aftenbladet etter seieren.

— Lagene stod og følte litt på hverandre de første tjue minuttene, men etter det var vi best. Når vi scoret etter en time fikk vi enda bedre kontroll. Vi hadde en plan som vi fulgte til punkt og prikke. Taktisk gjorde vi en meget god fotballkamp, og seieren var fullt fortjent, oppsummerer han.

Ferdig som trener

Det var duket for en ekte skjebnekamp i Toppseriens siste serierunde lørdag formiddag, da tabellnaboene Klepp og Amazon Grimstad møttes til dyst. Med seier til bortelaget ville Amazon klatre forbi jærbuene, opp på sikker plass, og sende Klepp ut i kvalik. Hjemmelaget gjorde imidlertid jobben, og vant til slutt 2-1. Dermed spiller de grønnkledde i eliteserien også i 2014. Kampen var også Veldes siste som Klepp-trener. Etter tre år som hovedtrener, takker han nå av. Etter kampen hadde han vanskelig for å sette ord på hvordan det føltes.

— Nei, jeg har ikke fått kjent skikkelig på det enda. Det vil nok sige inn etter hvert. Jeg har fremdeles noen treningsøkter igjen før jeg er helt ferdig, sier den avtroppende treneren.

Målløst til pause

Lørdagens kamp åpnet noe nervøst, og først etter ti minutter kom kampens første brukbare målsjanse, da en Amazon-spiller ble spilt igjennom. En våken Justine Bernier rykket ut, og fikk reddet unna med beina.

Like før halvtimen testet Therese Sessy Åsland skuddfoten, men Amazons målvakt fikk avverget til corner.

Ti minutter før hvilen hadde Klepp en stor dobbeltsjanse – først da Line Krogedal Smørsgård kom alene med keeper. Målvakten fikk slått unna, men på returen var Åsland først. Hun dunket til i en Amazon-spiller og ut. Hjemmelaget ropte på hands og straffe, men dommeren lot spillet gå videre.

Dermed gikk lagene til pause med 0-0. ## Scoret på straffe

Etter hvilen fortsatte Klepp å trykke på, og etter 66 minutter kom uttellingen. På et hjørnespark ble Karoline Surdal dratt over ende i feltet, og dommeren pekte på straffemerket. Gry Tofte Ims var sikkerheten selv fra ellevemeteren, og banket ballen i mål.

— Jeg sa til meg selv «jeg scorer, jeg scorer». Det var godt å se den gå inn, sier Klepp-kapteinen.

Etter scoringen hadde hjemmelaget god kontroll på det hele, og få minutter før slutt satte Smørsgård spikeren i kista. Ann Mari Dovland satte fart på en overgang, og sendte ballen videre til en mutters alene Smørsgård. Hun dro seg forbi en utrustende Amazon-målvakt, og kunne enkelt løpe ballen inn i det tomme målet.

Amazon fikk riktignok et trøstemål ut av intet på overtid, men rakk aldri true Klepps ledelse ytterlige, før dommeren blåste av kampen og de grønnkledde kunne slippe jubelen løs. Etter å ha levd med kniven på strupen i lang tid, var plassen i neste års eliteserie endelig sikret.

— Amazon kom fra to seire, mens vi hadde et surt tap i Trondheim i forrige runde. Det ble mye dueller og lite finspill, men det var vi forberedt på. Seieren var fortjent, og føles veldig deilig, avslutter Ims.

Dermed er det Amazon Grimstad som må møte Sarpsborg 08 til dobbelkamp for å avgjøre hvilket av de to lagene som skal få spille på Norges øverste nivå til neste år.

Sandviken hadde allerede rykket ned til 1. divisjon før siste runde. Det hadde derfor lite å si for bergenserne at de lørdag holdt Røa til 1-1 på hjemmebane.

Avsluttet svakt

I toppen var det meste avgjort for flere runder siden. Stabæk vant gullet, foran LSK Kvinner. Ingen av de to suverene topplagene maktet å vinne i sesongavslutningen.

LSK tok imot Trondheims-Ørn hjemme. Med et kvarter igjen å spille satte Hege Nordvik, som kun hadde vært på banen et par minutter, inn kampens eneste mål.

Stabæk og fjerdeplasserte Avaldsnes holdt hverandre til 0-0 på Nadderud.

Avgjort var det også at Arna-Bjørnar sikret bronsen. De fikk problemer borte mot Vålerenga og tapte 1-2. Sandra Magnusdottir og Kristin Haugstad sørget for 2-0, mens Hege Hansen reduserte midtveis i annen omgang.

Klepp – Amazon Grimstad 2-1