– Det blir formasjonsendring, sier Wiggen til Fædrelandsvennen – og bekrefter at 4-3-3-formasjonen Tom Nordlie satte sitt preg på er historie i denne omgang, etter fire års bruk.

I helgen gir Wiggen spillerne fri fra fellestrening. Når de samles igjen mandag vil det terpes på 4-4-2 – dersom den midlertidige hovedtreneren også er sjef inn mot RBK-kampen lørdag.

– Det er naturlig at noe gjøres nå. Vi har ikke vunnet med 4-3-3 på lenge. Akkurat i den situasjonen vi er i nå tror jeg vi har et mannskap som vil være bedre i en variant av 4-4-2. Men jeg vil ikke ødelegge fundamentet i spillet vårt, sier Wiggen.

Endringen

Som Fædrelandsvennen skrev i går, ønsker 45-åringen forenklet spillestil. Etter å ha sovet én natt til på planene, varsler Wiggen nå at gjennombruddshissighet blir selve nøkkelordet.

– Det skal alltid stupe noen inn i bakrommet, sier Wiggen, som håper å ligne på lag som slår tidlig inn i rommet bak motstandernes forsvar.

– Brann og Stabæk er flinke til det. De har som oss mange gode ballspillere på midten.

Wiggen varsler endringer på backplass. Han sier at Steinar Pedersen – som ble vraket til to kamper på rad etter å ha signert for LSK fra årsskiftet av – vil vurderes som alle andre.

– Ygor blir ikke venstreback. Det var ikke meningen at han skulle spille der lenge, men ble testet der siden vi ikke klarte å skaffe oss en venstreback. Jeg ser for meg han sentralt i banen.

Her er status

Kenneth Høie ble vraket til Rune Nilssens fordel, med en gang Wiggen tok over for Tom Nordlie i fjor sommer. Nå har Høie overbevist såpass at han nok fortsetter i mål.

I forsvaret er mulighetene svært mange. Wiggen er garantert en opinionsvinner ved å sette Pedersen tilbake på høyrebacken, og gjør trolig det. Wiggen hintet i går om at Jon Midttun Lie «vurderes som forsvarsspiller i hodet mitt», men mest sannsynlig er det at Kristoffer Paulsen og Lars Martin Engedal vil fighte om plassen. I midtforsvaret er det stor kamp om å bli udiskutable Atle Roar Hålands makker. Engedal har spilt i det siste, Bård Borgersen er spådd en mer sentral rolle fremover, Paulsen har levert mest i denne rollen, mens Inge André Olsen gjorde en redebut forrige kamp.

Wiggen har ikke bestemt seg for om han vil spille med diamant eller to «likestilte» midtbanespillere. Uansett: Martin Borre virker sikker som høyrekant, mens Midttun Lie trolig er et halvt hestehode foran Børufsen på den andre siden. Tross en skuffende sesong er Fredrik Strømstad nesten bankers på den ene sentrale midtbaneplassen, mens importene Ygor og Anthony Annan må kjempe om den andre og trolig defensive rollen. Hvis ønsket er å få plass til begge kan Strømstad dyttes ut til høyre – plassen han tidligere hadde på landslaget.

Foran er Ole Martin Årst sikker og Bernt Hulsker en trolig makker. Raske Bruno kan bli et alternativ på sikt, og Wiggen nevner også Børufsen som en kandidat.