MANTES-LA-JOLIE: – Det er flere etapper som jeg har mulighet til å gjøre det bra. Jeg vil få sjanser, sier Thor Hushovd (36) til Fædrelandsvennen dagen før åpningsetappen i Paris-Nice søndag.

Start— og målbyen Mantes-La-Jolie ligger rundt 50 km utenfor Paris. Den første etappen har to tredjekategoriserte stigninger, men alt kommer nok til å ende i en massespurt etter 162,5 km.

Det samme er historien på de første tre etappene. De siste fem etapper favoriserer sammenlagtkandidatene. Da blir nok Hushovd en hjelperytter for kaptein Tejay Van Garderen.

– Tejay er den av våre vi mener har den største sjansen, men vi har også med Greg Van Avermaet som kan gjøre det bra. Vi har med et sterkt lag, sier BMC-rytteren.

Forrige helg deiste Hushovd i bakken under klassikerrittet Omloop Het Niewsblad da han ble påkjørt bakfra.

– Jeg trodde noe var knekt i det jeg falt, men da prøvde jeg å bevege leddene og skjønte fort at det ikke var så galt. Jeg har vært mye til behandlinger den siste uka, og trent mye, men nå er jeg klar for en ny innsats. Jeg føler meg veldig bra. Fallet satt meg litt tilbake, men jeg er så godt trent at det skal gå bra, sier Hushovd.

Og Grimstad-syklisten er tydeligvis i god form. Tidligere denne uken hadde han en sekstimers langtur for å sjekke hvordan han tåler de lengre distansene.

– Det gikk veldig bra. Det er ikke mengden det skal stå på både under Paris-Nice og klassikerne som kommer. Kroppen kjennes bra. Nå håper jeg bare at dagsformen også skal være der når det virkelig gjelder. Det er litt tilfeldigheter om alt klaffer på en dag. Jeg har hvert fall gjort alt jeg kan gjøre, sier Hushovd.