SØR ARENA: Start har kun tatt én seier på sine siste 13 kamper, og ligger helt sist i eliteserien før kveldens kamp mot serieleder Molde. Mjeldes to første kamper som Knut Tørums erstatter har gitt to tap, og 1-7 i målforskjell.

– Vi sliter med aggressiviteten, det å forsvare og angripe som et lag. Det er ikke noe tydelig hvem som tar ansvar og presser ballfører, eller hvem som støter opp og henger seg på. Dette er vi nødt til å sette fokus på, og jobbe med, sier Mjelde.

Aggressivitet blir dermed nøkkelordet i kveld. Molde-spillerne skal ikke få fred, og hele Start-laget skal løpe til krampa tar dem.

Knyter seg

– Hva gjør dere for å bryte den mentale sperren som ser ut til å være i laget, Mjelde?

– Vi jobber, snakker sammen, og bygger oss opp hver eneste dag. Det handler om å slippe løs de ferdighetene som bor i laget. Ferdighetsmessig står vi ikke tilbake for mye av det jeg har vært borti før. Det knyter seg litt nå vi kommer til kamp. Derfor skriker dette laget etter gode opplevelser, de skriker etter mål, og at vi kan få vippet noe i vår favør, sier Mjelde.

– Tror du en seier kan være utslagsgivende der?

– Ja. En seier, et par nye ansikter, så er vi der plutselig. Det er så små marginer i dette gamet, og det kan være nok, sier Mjelde, som har klaget på mangelen på kommunikasjon i Start-laget.

– Vi trenger en lederskikkelse både på midten og i forsvar. Da vil det være mye enklere for meg å kommunisere ut, og det vil være mye enklere å kommunisere innad i laget, sier Mjelde.

Viktig måned

43-åringen mener august måned blir særdeles viktig for Start med hjemmekamper mot Molde, Haugesund og Sarpsborg 08, samt en bortekamp mot Sogndal.

– Nøkkelen blir å slå de lagene som er rundt oss på tabellen, sier han.

– Er det i august det avgjøres?

– Nei, jeg tror det lever helt inn. Det er ingenting som tilsier noe annet, sier Mjelde.

– Årst har scoret halvparten av målene til Start. Hva sier det deg?

– Det er jo potensielle målscorere i dette laget, og spillerne er nødt til å henge seg på her. De kan ikke la gamlemannen herje med dem, og dra i fra. Jeg håper flere bidrar, det trenger vi, sier Mjelde.

Nyervervelsen Olav Tuelo Johannesen har lovet mål, og får sin debut i kveld.

Her er hele Start-laget (4-4-2) : Kenneth Høie – Amin Nouri, Espen Knudsen, Jesper Mathisen, Rolf Daniel Vikstøl – Espen Hoff, Solomon Owello, Petter Bruer Hanssen, Espen Børufsen – Olav Tuelo Johannesen, Ole Martin Årst.