Kevin De Bruyne scoret to og hadde målgivende pasning da Wolfsburg sikret seg et svært godt utgangspunkt med 3-1 over Inter i europaligaens åttedelsfinale torsdag.

Belgiske De Bruyne, som har vært en åpenbaring for den tyske klubben siden overgangen fra Chelsea i fjor, var nest sist på ballen da Naldo utlignet Inters ledelse etter 28 minutter.

Rodrigo Palacio hadde tatt den italienske klubben tidlig i føringen, men Inter klarte ikke å tette igjen bakover.

Med snaue halvtimen igjen ga De Bruyne Wolfsburg ledelsen for første gang, og 13 minutter senere satte han inn lagets tredje for dagen på frispark.

Inter-keeper Juan Carizzo må ta en stor del av skylden for målet. Sisteskansen tok et skritt til siden og sto på feil fot da skuddet kom til venstre for ham.

Dermed reiser Wolfsburg til Milano med et godt utgangspunkt, mens Inter må score minst to ganger på hjemmebane for å gå til kvartfinalen.

Ajax med bortetap

Ellers vant russiske Zenit St. Petersburg 2-0 på hjemmebane mot italienske Torino etter mål av Axel Witsel og Domenico Crisito. De spilte store deler av kampen mot ti mann etter at Marco Benassi fikk to gule før halvtimen var spilt.

Ukrainske Dnipro slo Ajax 1-0 på hjemmebane etter mål av Roman Zozulia etter en halvtime. Nederlenderne er nok knappe favoritter før hjemmekampen.

Det er nok også Besiktas etter 1-2-tap borte for Club Brugge i Belgia.

Den tyrkiske klubben trenger bare 1-0 for å gå videre.

Målscorere i kampen var Tom De Sutter og Lior Rafaelov for hjemmelaget etter at Gokhan Tore ga Besiktas ledelsen. (©NTB)

FAKTA TORSDAG

Brugge (Belgia) – Besiktas (Tyrkia) 2-1 (0-0)

Mål: 0-1 Gokhan Tore (46), 1-1 Tom De Sutter (62), 2-1 Lior Rafaelov (str. 79).

15.500 tilskuere.

Dnipro (Ukraina) – Ajax (Nederland) 1-0 (1-0)

Mål: 1-0 Roman Zozylja (30).

Everton (England) – Dinamo Kiev (Ukraina) 2-1 (1-1)

Mål: 0-1 Oleg Gusev (14), 1-1 Steven Naismith (39), 2-1 Romelu Lukaku (str. 82).

Fiorentina (Italia) – Roma (Italia) 1-1 (1-0)

Mål: 1-0 Josip Ilicic (17), 1-1 Seydou Keita (77).

Napoli (Italia) – Dinamo Moskva (Russland) 3-1 (2-1)

Mål: 0-1 Kevin Kuranyi (2), 1-1 Gonzalo Higuain (25), 2-1 Higuain (str. 31), 3-1 Higuain (55).

Rødt kort: Roman Zobnin (46), Dinamo Moskva.

Villarreal (Spania) – Sevilla (Spania) 1-3 (0-2)

Mål: 0-1 Vitolo (1), 0-2 Stephane M'Bia (26), 1-2 Luciano Dario Vietto (48), 1-3 Kevin Gameiro (50).

21.000 tilskuere.

Wolfsburg (Tyskland) – Inter (Italia) 3-1 (1-1)

Mål: 0-1 Rodrigo Palacio (6), 1-1 Naldo (28), 2-1 Kevin de Bruyne (63), 3-1 De Bruyne (75).