Det gjør han på i en blogginnlegg han har publisert på sine egne sider torsdag. Her forteller han at han har fått jobben med å gjenoppbygge Nord-Koreas fotballære i konkurranse med flere andre internasjonale trenere.

— Fotballen kan bygger broer, og jeg ser virkelig frem til denne utfordringen og den daglige jobben med laget, skriver Jørn Andersen i blogginnlegget.

Les også:

Har fått kritikk

Andersen har høstet kritikk for at han har tatt jobben i et av verdens mest isolerte og totalitære stater.

— Jeg kan ikke forstå at noen tar en jobb for regimet i Nord-Korea, sa lederen av Amnesty i Norge, John Peder Egenæs til VGda det ble kjent at han tar jobb hos den nordkoreanske eneherskeren Kim Jong-un.

I sitt blogginnlegg er det lite som handler om politikk. Det er snakk om gjenoppbygging av nordkoreas fotballære etter at de ikke klarte å kvalifisere seg til VM i Russland i 2018. — De har bestemt seg for en helt ny struktur på laget. De ønsker et sterkt lag frem mot Asia-cupen i 2019 og kvalifiseringen inn mot VM i Qatar i 2022, skriver han i innlegget.

Mer om reaksjonene på Andersens nye jobb:

Har en plan klar

Han forteller også hvordan han skal få laget til å prestere på et høyere nivå enn hva de har maktet tidligere.

— Jeg skal gjøre laget raskere, mer fleksibelt og ballorientert, skriver han.

I blogginnlegget gjør han det også kjent at han i første omgang bare har en kontrakt som binder ham til det nordkoreanske laget ut denne sesongen.

Vi har i første omgang satset på et samarbeid frem til 31.12 2016 med flere forskjellige muligheter for videre samarbeid.

Her saken da nyheten først ble kjent: