Simone Laudehr og Alexandra Popp (2) scoret målene. Det norske laget jobbet knallhardt og ga Tyskland godt motstand i 1. omgang, og solid keeperspill av Ingrid Hjelmseth holdt de norske kvinnene inn i kampen. Hun ble imidlertid byttet ut med Erika Skarbø kort etter sidebytte.

Norge skapte en også en del sjanser, men det tyske laget var litt for gode det meste av kampen. Etter at Eli Landsem hadde byttet ut mer enn halve laget, kom også tyskerne større sjanser og mål foran 15.000 hjemmetilskuere.

– Det er veldig viktig for oss å spille kamper som dette. I dag møtte vi en motstander på høyeste nivå, Tyskland er den største favoritten før VM, og det er nyttig for oss å få en påminnelse om hvor høyt nivået er Jeg er fornøyd med kampen, minus tre minutter, sa landslagssjef Eli Landsem til fotball.no.

Landsem var fornøyd med at kaptein Ingvild Stensland entret banen etter pause.

– Vi er i innspurten av en lang og tøff oppkjøring, og forhåpentlig vil vi ha mange flere friske bein når VM begynner. Ingvild spilte sin første kamp siden november. Hun har operert ryggen og er forhåpentligvis helt klar om fjorten dager. Hun er viktig for laget, sa Landsem.

Elise Thorsnes og Hedda Strand Garsjord spilte ikke på grunn av skader.

Norge møter USA i den siste oppkjøringskampen til VM mandag. En kamp som blir for lukkede tribuner i Østerrike. (NTB)