Alt tyder på at østerrikeren trener de norske hopperne til OL i 2022, men en signatur på ny kontrakt lar vente på seg.

— Jeg har snakket med Clas (Brede Bråthen) om det. Vi har startet diskusjonene, men jeg har ikke signert noe, sier Stöckl til NTB.

Han ble hentet til norsk hoppsport i 2011. En rekke triumfer har gjort Stöckl ettertraktet. Østerrikeren har et prinsipp om aldri å bryte avtaler.

— Det er litt for tidlig å signere nå. Det er fortsatt to sesonger igjen. Jeg tror vi tar en avgjørelse til våren, sier han.

— Jeg bryter aldri kontrakter. Det blir som før, to pluss to år, altså fireårskontrakt med mulighet til å gi seg etter to, fortsetter hopptreneren.

Elsker jobben

Ironisk nok kan Stöckls lojalitet vise seg å bli utfordringen når en forlengelse skal inngås. 42-åringen vil ikke skrive under på en kontrakt han tror han ikke kommer til å fullføre.

Han har også i bakhodet at datteren Isabell, født i mars, etter hvert skal begynne på skole.

Under Stöckls ledelse har en rekke unge norske hoppere tatt steget opp i verdenstoppen. Andre, som Rune Velta og Anders Bardal, har tatt det store steget under trenerens vinger.

— Slik situasjonen er nå, føler jeg at vi har fått til et veldig godt system. Jeg elsker fortsatt jobben. Det er fortsatt morsomt å jobbe med disse utøverne. Fortsetter ting slik, kan jeg tenke meg å bli med videre, dersom forbundet vil, sier Stöckl diplomatisk.

Avviste Østerrike

Han har tidligere avvist forespørsler fra hjemlandet Østerrike. Hjemlandet var i behov for trener da Alexander Pointner ga seg.

Men Stöckl nektet å bryte kontrakten med Norges Skiforbund.

- Er det med i vurderingen at du ikke vil overlate et A-landslag som du i stor grad har fått fram selv?

— Det handler ikke om det. Det er høyt potensial i dette laget. Det handler mer om at jeg føler vi har fått til et godt fungerende system som jeg liker å jobbe i. Det er fortsatt mye å gjøre. Det er mange områder hvor vi kan utvikle oss enda mer, sier Stöckl. (©NTB)