Sarpsborg åpnet forrykende akkurat som i forrige hjemmekamp mot Sogndal.

Martin Wiig var nær ved å slette Erik Mjeldes ferske scoringsrekord da de blå fosset rett i angrep fra avspark. Skuddet til Wiig ble blokkert, og Øyvind Hoås dundret volleyreturen utenfor mål.

Sarpsborg pumpet på med to gode sjanser til før to minutter var spilt. Så ble det enda farligere på en corner der Kenneth Høie gjorde en feberredning. Returen ble spilt ut i støtte før et innlegg falt ned hos Hoås. Han spilte fri Wiig, men nok en gang hadde Start englevakt. Tom Erik Breive var nær ved å gjøre 1-0 like etter, men igjen ble det stans på streken.

Etter fem sjanser på to og et halvt minutt måtte det til slutt gå Sarpsborg vei, og Michael Røn kunne juble da han var sist på et godt angrep i fjerde spilleminutt.

Start forsøkte å slå tilbake etter kalddusjen, og Avni Pepa skallet ballen i tverrliggeren etter en corner i det sjette minutt.

Vi følger Start:

Start stod høyt

Men første omgang handlet mest om Sarpsborg, og Røn var nær ved å gjøre sitt andre for dagen da han ble spilt igjennom av Berat Jusufi etter ti minutters spill. Skuddet gikk like utenfor stolperoten, men Start var ikke ute av uføret ennå. Gjestene fortsatte å stå høyt uten press på ballfører, og hjemmelagets bevegelige og pasningssikre midtbane koste seg med tid og rom til å slå i bakrom.

I det 20. minutt testet riktignok Start vertenes målvakt Joachim Heieren, men han stod godt bakerst hos de blå. Sarpsborg fortsatte å sende baller i bakrom, men gang på gang gikk Martin Wiig i offside.

Da uttellingen uteble kom Start gradvis mer med i kampen. Sarpingene gjorde det vanskelig for seg selv inn mot pausen da de skulle spille seg ut av forsvar for en hver pris. I det 32. minutt fikk Start en dobbelsjanse som burde gitt utligning. Først nikket Bård Borgersen knallhardt på keeper, før en returen ble slynget inn i feltet — rett forbi tre Start-panner. Sarpsborg svarte med en skummel kontring like før halvtid, men Jusufi satte ballen i nettveggen etter å ha løpt hele banens lengde for å bidra i angrep.

Statistikksenter Eliteserien:

Svekket uten Jørgensen

At Sarpsborg mistet Joackim Jørgensen like før pause påvirket hjemmelaget. Jørgensen var meget god i sin sentrale ankerrolle, og da han forlot banen – etter all sannsynlighet med skade – mistet de blå litt av kontrollen på midtbanen. Sarpsborg var ikke like kreative og bevegelige i 2. omgang, men mot et skuffende tamt Start-lag ble det allikevel sjanser nok. I det 53. minutt ble Røn spilt fri i boksen. Han gikk i bakken etter duell med Høie, men Kristoffer Helgerud vinket spillet videre.

Start hevet seg midtveis i andre omgang, og da en drøy halvtime gjenstod var Espen Hoff nær scoring da han klemte til fra 18 meters hold – men skuddet gikk over.

Jo Nymo Matland ble med frem, og han testet Høie med et tungt langskudd i det 65. minutt.

Ikke over streken

Fem minutter senere ville Morten Giæver også prøve sleggen, og hans forsøk gikk i tverrliggeren, og så i bakken bak Høie. Helgerud dømte ikke scoring, og TV-bildene viser at dommer og linjemann nok gjorde riktig.

Starts sluttspurt ble farlig nok til at de gule kunne fått med seg poeng, men Sarpsborg hadde marginene på sin side. De blåhvite la seg litt lavere, og satset på kontringer. Innbytter Michael Røn fikk en stor sjanse i det 81. minutt, men Høie fikk slått skuddet til corner. Frustrasjonen bredde seg i Start-leiren, og Sarpsborg klemte inn 2-0 i det 89. spilleminutt etter en god corner. Midtstopper Ole Christoffer Heieren Hansen gikk til værs, og avgjorde kampen med et solid hodestøt. Det synes de 4693 fremmøtte smakte påskegodt.