eftevaag

Fredrik Strømstad kritiserte i går sine egne fans etter at Start ble buet på mot slutten av kampen mot Alta, til tross for at hjemmelaget ledet 2-0. ## Goodson sjokkert

I dag melder flere Start-spillere seg på.

— Jeg må innrømme at jeg var ganske sjokkert, sier klubbens amerikanske nykommer Clarence Goodson.

— Men det er deres mening og den har de rett til å ha. Jeg skulle likevel ønske at de i stedet støttet oss, understreker midtstopperen.

- Forstår du likevel at publikum reagerer når dere som rykket ned fra eliteserien i fjor, ikke spiller bedre mot et nyopprykket lag i 1. divisjon?

- Nei, det er tross alt en grunn til at alle lagene i denne divisjonen spiller på dette nivået. For oss vil alltid det viktigste være å ta tre poeng, ikke om det skjer gjennom stygg eller fin fotball, fastslår amerikaneren.

Kleiven enig

Gårsdagens bestemann Christer Kleiven mener også at byspublikummet er vel kravstore.

- Jeg forstår at de vil at vi skal spille gladfotball, og at vi skal frem å score mål. Men det blir veldig spesielt at de buer når vi leder 1-0. De stiller tydeligvis høye krav til oss, men for oss er tre poeng alltid det viktigste.

Claus Eftevaag, som spilte for Start fra 1986 - 1995, forstår at spillerne reagerer, men mener de må tåle å bli buet ut av sitt eget publikum.

- Det er aldri hyggelig for spillerne når slikt skjer. De forventer å få støtte hele tiden. Samtidig så forventer publikum å se god fotball og reagerer slik når de ikke får det. Derfor er dette noe spillerne bare må takle, sier TV2s tidligere fotballekspert.

Legger seg bakpå

Han tror ikke at kristiansandspublikummet er mer kravstore enn andre fans. Men tror at Start-tilhengerne kanskje ikke er helt forberedt på hva som venter dem i 1. divisjon.

- De fleste lag vil legge seg bakpå på Sør Arena. Da blir det ikke spesielt underholdende. De gode kampene er de hvor begge lagene går i angrep, minner Eftevaag, som tror Start-spillerne må bli vant til å møte lite offensive motstandere.

Start-trener Arne Sandstø er enig.

— Alle som har god kunnskap om 1.divisjon vet at det blir slik. I eliteserien er det i mye større grad to lag som tør å angripe enn det er i denne divisjonen, sier Start-treneren.

- Spenningen og underholdningsverdien på Sør Arena vil dermed ofte bestå i om vi klarer å ta alle tre poengene, tror Sandstø.

Skal rundspille

Treneren presiserer likevel at han har større ambisjoner på vegne av sitt Start-mannskap.

- Vi jobber hver dag for at vi også skal kunne rundspille disse lagene, understreker Sandstø.

Og Claus Eftevaag tror Start-publikummet har noe å glede seg til om de bare smører seg med litt tålmodighet.

— Jeg husker fra min egen karriere at de fem første kampene handlet mest om å kjempe til seg mest mulige poeng, så kom finspillet etter hvert.