Søndag var det fest i Leipzig.

2-0-seieren over Karlsruher gjorde at klubben kan forberede seg på spill i Bundesliga neste år. Med én runde igjen kan de ikke bli tatt igjen, og dermed tar Leipzig følge med Freiburg opp på Tysklands øverste nivå.

Se klipp fra feiringen i vinduet over (med tillatelse fra Eurosport).

Hamstringskade

Da må det naturligvis feires, og feiringen i Tyskland består ofte i øl. Så også denne mai-kvelden i Leipzig. Tradisjonen tro skulle spillerne helle øl over trener Rolf Rangnick. Da gikk det galt for 57-åringen.

Rolf Rangnick gikk ned for telling under opprykksfeiringen. Men dynket i øl ble han uansett. Foto: AP

I et forsøk på å unnslippe spissen David Selke la treneren på sprang. Etter få sekunder viser bildene at Rangnick stopper opp og holder seg til baksiden av låret.— Han skadet seg selv i feiringen. Det er en hamstringskade som han får behandling for, sa assistenttrener Achim Beierlorzer til Sport1 ifølge Daily Mail.

Spissen Selke sa spøkefult etter kampen at han prøvde å unngå treneren, etter indirekte å ha skadet sin egen sjef.

— Ingen god idé

— Det er derfor jeg gir så mange intervju, så jeg slipper å gå tilbake i garderoben. Han prøvde å løpe fra meg, noe som ikke var en god idé. Så skjedde det noe. Han hadde sikkert ikke varmet opp godt nok, sa Selke.

— Jeg er så glad, det er vanskelig å forklare. Vi har et fantastisk lag og en fantastisk trener. Det er en vidunderlig følelse, sa Leipzig' svenske Emil Forsberg om opprykket.

Hele situasjonen kan minne om Benny Lennartsson. I 2002 skulle den daværende Viking-treneren juble for seier over Chelsea. Det endte med strekk på den svenske treneren, og et videoklipp som gikk verden over.

Trenere har ikke alltid like hell når de skal være med i spillet. I fjor fikk daværende Start-trener Bård Borgersen en vridning i ankelen etter å ha vært med på en trening med laget.