PORTUGAL — SVERIGE 1-0:

LISBOA: Den siste tiden har det blitt spekulert i hvem som er best av Zlatan Ibrahimovic og Cristiano Ronaldo, og ikke minst hvem av de to som får være med i Brasil-VM. I fredagens kamp på Estadio da Luz i Lisboa var det Ronaldo som fikk mest å juble for.

Etter 82 spilte minutter la Miguel Veloso inn fra venstre, og Ronaldo kom foran Martin Olsson i duellen i feltet. Med hodet satte Real Madrid-spilleren ballen i nettet bak Andreas Isaksson. Det ene målet var nok til hjemmeseier i den første av de to playoffkampene mellom lagene.

Kampen sett under ett ble det en fortjent hjemmeseier, selv om Sverige absolutt var med på notene i førsteomgangen. Etter hvert klarte imidlertid portugiserne å produsere mange store sjanser, og det kunne fort blitt et styggere resultat for svenskene.

– Vi spiller en bra kamp i forsvar, og vi hadde gode sjanser til å ta føringen i første omgang. Jeg er fornøyd med innsatsen i dag, men liker så klart ikke å tape, sa Erik Hamrén til svensk TV4 etter kampen.

Sverige hang godt med

Førsteomgangen ble av den underholdende sorten. Allerede etter fem minutter sendte Raul Meireles en herlig stikker gjennom til João Moutinho innenfor sekstenmeteren. Men fra litt for skrått hold endte avslutningen i nettveggen.

Bare minuttet senere var det Sveriges tur. Den tidligere Rosenborg-spilleren Mikael Lustig fosset frem på høyrekanten og slo et presist innlegg. I boksen ventet Johan Elmander, som styrte ballen like utenfor stolpen.

Kampen bølget frem og tilbake, og etter 20 minutter kom Sebastian Larsson til en god mulighet. Et innlegg langs bakken fra venstresiden, ble elegant sluppet videre av Zlatan, før Sunderland-spissen fikk avsluttet fra sekstenmeteren.

Like etter fikk svenskene frispark i gunstig posisjon. Kim Källström skrudde ballen like utenfor stolpen - en meget god sjanse.

Flere store muligheter ble det ikke i førsteomgangen, og til manges overraskelse var Sverige fullt på høyde med et Portugal-lag med hjemmebanefordel.

Portugal-press

Andreomgangen startet som ventet med et visst press fra Portugal. De første ti minuttene lå hjemmelaget meget høyt og forsøkte å ta en tidlig ledelse. Sverige forsvarte seg imidlertid godt, og fikk avverget det som kom.

I det 62. minutt klarte portugiserne å åpne opp den svenske muren med en fin stikker igjennom på høyresiden, men heldigvis for Sverige var Mikael Antonsson med på notene og fikk klarert til corner.

Portugal fortsatte presset, dog uten å komme til de store sjansene. Det så mer og mer ut til å bli et uavgjortresultat, helt til Ronaldo altså fikk headet inn den viktige 1-0-scoringen.

Like etter kom Ronaldo til nok en mulighet etter et innlegg fra venstre, og denne gang headet Real Madrid-spilleren i tverrliggeren.

Men flere mål ble det ikke, og dermed er Portugal i førersetet før returkampen som spilles på Friends Arena i Solna tirsdag.

RESTERENDE PLAYOFF-KAMPER:

Hellas – Romania 3-1 (2-1)

Mål: 1-0 Kostastantinos Mitroglou (14), 1-1 Bogdan Stancu (19), 2-1 Dimitrios Salpingidis (21), 3-1 Mitroglou (66).