— Jeg gruet meg litt til å komme hit, siden det var så mange nye ansikter. Men jeg har blitt tatt godt i mot, sier Henriksen.

18-åringen var den store overraskelsen da Egil ”Drillo” Olsen tok ut troppen til EM-kvalifiseringskampen mot Kypros og privatlandskampen mot Kroatia. Dersom han får spilletid i løpet av de to kampene blir han den yngste debutanten siden Jan Berg debuterte i 1982. — Jeg håper jeg kan få bidra, men jeg har egentlig ingen forventninger. Jeg tar det med en klype salt, sier Henriksen.

De norske spillerne om Kypros (video):

Spillerne om kypros

— En bonus

- Hvordan er det for deg å være her?

— Det er utrolig artig. Jeg fikk ikke vært med så mye på den første treningen, siden det var en rolig økt for oss som spilte på søndag. Jeg fulgte uansett med på de andre spillerne, og det var et høyt nivå. Jeg gleder meg til fortsettelsen, forklarer Henriksen.

Henriksen har imponert denne sesongen, og står bokført med syv scoringer og solid spill i eliteserien så langt.

- Det er en bonus for meg å være her, men dersom jeg får sjansen så skal jeg kline til, sier Henriksen.

PÅ LANDSLAGSSAMLING: Markus Henriksen. (Foto: Scanpix)

Får Drillo-ros

Drillo er full av lovord om Henriksen, og tror 18-åringen kan bli en viktig spiller for Norge i fremtiden.

— Til å være 18 år, så har han veldig mye. Hvis han fortsetter å utvikle seg vil han bli en viktig mann for Norge fremover, sier Drillo.

- Er han aktuell til å få spilletid i de to kampene?

- Alle i troppen er aktuelle i til å komme på banen i de to kampene, men alle er ikke like aktuelle til den første kampen, sier Drillo.

Henriksen har slagplanen klar dersom han får sjansen.

- Blir jeg passiv, så er jeg ikke god. Jeg må bare late som om det er en helt vanlig økt med Rosenborg, så går det bra, forklarer Henriksen.

— Jeg håper jeg får sjansen, og at jeg kan bidra med noe, legger han til.

LES OGSÅ:

Overrasket over skudduttellingen

”Noe” har han i hvert fall prestert i eliteserien denne sesongen. De fleste av de syv nettkjenningene har vært perlemål. Det siste beviset kom mot Vålerenga da han klinket ballen i krysset, og sørget for 3-1 til RBK.

— Jeg har ikke vært noen stor målscorer, spesielt ikke på langskudd. Det har kommet i år. Det er godt det kom på seniornivå. Jeg er nesten like overrasket som dere, sier Henriksen og smiler godt.

Han takker de mange timene han har stått på treningsfeltet med RBK for nettopp det.

— Der har jeg terpet på flere skuddteknikker. Samtidig har jeg studert de som er flinke til å skyte på Rosenborg, som Trond Olsen, sier Henriksen.

- Får vi se skuddfoten dersom du får sjansen i en av kampene?

- Ja, det får vi håpe, avslutter 18-åringen.

Drillo: - Kypros er meget gjennombruddshissige (video):

Drillo: — Kypros er meget gjennombruddshissige Moa: - Carew er førstevalg (video):

<b><i>Moa: — Carew er førstevalg</i></b>