– Det er ingen ting nytt, sier han til Bergens Tidende.

Sogndølen har ett år igjen av sin gullkantede kontrakt med Leeds. Men som BT skrev i går har han fått beskjed fra klubbledelsen om at han er uønsket i klubben.

Ifølge avisen Yorkshire Post tjener Bakke 23.000 pund i uken, omkring 270.000 norske kroner. Det gir en årslønn på omkring 13 millioner norske kroner.

Leeds har nå mistet fallskjermen på rundt 80 millioner kroner fra Premier League. Det er grunnen til at klubben ønsker å kvitte seg med spillere med dyre kontrakter.

Trente med Sogndal

Etter å ha mottatt den tunge meldingen, dro Bakke hjem til Sogndal. Der trente han med moderklubben i går. Han har tidligere sagt til Bergens Tidende at de eneste klubbene det er aktuelt å spille for i Norge, er Brann og Sogndal.

Brann har tidligere vist konkret interesse for Bakke, men da endte det med et leieopphold i Aston Villa. Lysten på fortsatt landslagsspill gjør spill i hjemlandet aktuelt. Selv om Bakke sa til BT i går at han helst vil fortsette karrieren i utlandet.

En overgang til norsk fotball avhenger av at Leeds betaler Bakke ut av kontrakten. Her vil det nok bli et spørsmål om hvem som har mest is i magen frem mot stengningen av overgangsvinduet ved midnatt torsdag.