I månedsskiftet november/desember vil Viking Fotballklubb gå ut med sin nye prisstruktur og invitere sesongkortinnehavere til å fornye sine kort.

Du kårer tiårets Viking-spiller!

Inntil da vil verken styreleder Ole Rugland eller administrerende direktør Erik Forgaard kommentere billettprisene for 2008-sesongen. Men direktøren beroliger dem som frykter et gedigent prissjokk.

— Viking er opptatt av og avhengig av å ha publikum på sine kamper. Det ligger naturligvis i bunn når vi diskuterer prisstruktur. Og familier er et spesielt satsingsområde. I år var nesten en tredjedel av våre 12.000 sesongkortinnehavere i denne kategorien, sier Erik Forgaard til Aftenbladet.

Sammenligninger

Han vil ikke kommentere hva begrepet «en markant økning», som Morten Ristesund-Sele brukte om de nye prisene på enkelte tribuneseksjoner, vil innebære.

— Det jeg kan si er at vi den siste tiden har sett på hva andre klubber i eliteserien tar for sine sesongkort. Nå jobber vi med billettsystemet og prisene, og om kort tid vil vi gå ut med de eksakte prisene, sier Forgaard.

Rugland avventer

Styreleder Ole Rugland bekrefter at han har fått med seg at det har kommet mange reaksjoner på utspillet til Morten Ristesund-Sele, men vil ikke kommentere saken ennå.

— Det henger rett og slett sammen med at administrasjonen jobber med budsjettet for neste år. I dette ligger en ny billettstruktur, men før styret har fått forslaget i hende kan jeg ikke si noe. Derimot skal jeg gladelig kommentere saken når budsjettet er vedtatt, sier styrelederen.

Ulike nivåer

Rosenborg er blant klubbene som nå har offentliggjort prisene for sine sesongkort for 2008. De billigste kortene, ytterst på kortsidene bak målene på Lerkendal, koster 1300 kroner. De dyreste, midt på langsiden, er priset til 4050 kroner. I tillegg finnes priskategorier på 2250, 3150 og 3500 kroner, alt etter hvor man sitter.

Brann har priset sine sesongkort for 2008 fra 1210 kroner til 3300 kroner. Mellomkategoriene ligger på 1750,-, 2200,-, 2970,- og 3190 kroner.

Vikings billigste sesongkort var i år på familieseksjonene, hvor man slapp med 750 kroner. De aller dyreste på langsidene kostet 3300 kroner.