BISLETT: Liverpool gjennomførte en grei treningsøkt da laget slo den norske tabelljumboen Lyn 2-0 på Bislett på onsdag.

Etter kampen var det mange som håpet å få noen ord ut av Liverpools stjerner for å høre hva de synes om egne sjanser den kommende sesongen, og hva Xabi Alonsos avgang til Real Madrid betyr for storlaget.

De aller fleste Liverpool-spillerne hastet seg gjennom intervju-området uten å ville si noe som helst, men Dirk Kuyt tok seg god tid til å skrive autografer og svare på spørsmål.

Les også:

Stolt kaptein

Nederlenderen hadde på kapteinsbindet da kampen startet, noe Kuyt bærer med stolthet.

— Det er veldig spesielt å ha på kapteinsbindet for Liverpool, men det er bare én kaptein i klubben. Det er Stevie (Steve Gerrard red. anm.) .

Kuyt fikk sitt store gjennombrudd sist sesong. Den tidligere spissen har med stort hell blitt omskolert til høyrekant, og selv om han er utradisjonell på krittstreken bidrar han sterkt med hardt arbeid og viktige mål for storklubben som ikke har vunnet ligaen siden 1990. Les også:

Det er noe Kuyt og resten av stjernegalleriet vil endre på kommende sesong. I våres kom de på 2.-plass, fire poeng bak erkerivalen Manchester United. Liverpool endte på 86 poeng, deres beste poengfangst noensinne i Premier League.

— Vi er veldig godt forberedt, men vi får se om det holder når sesongen er over, sier den sympatiske nederlenderen.

— Vi er klare for gull, legger han til på spørsmål overfor AftenpostenTV. (Se intervjuet øverst)

Alonso ut, Aquilani inn

Onsdag ble det endelig klart at Xabi Alonso fikk viljen sin. Spanjolen reiser hjem til Spania og skal fra nå av bære Real Madrids hvite drakt.

Alonso har vært en svært viktig brikke i Liverpools lag, særlig som ballfordeler på midtbanen mellom ankeret Javier Mascherano og kaptein Steve Gerrard.

- Xabi er en veldig god spiller, og vi kommer til å savne ham. Likevel er det viktig å se fremover , sier Kuyt.

Før kampstart ble det offentliggjort at Liverpool har hentet Alberto Aquilani fra Roma, en spiller som må slå til dersom Liverpools midtbane skal fungere like godt som den gjorde sist sesong.

Om snaue to uker braker det løs på balløya, og Liverpool sesongåpner borte mot Tottenham, ett av bare to lag som slo dem i ligaen i fjor.