Stabæk-spillerne jubler for Kamal Issahs utligning på Nadderud. Stabæk-spillerne jubler for Kamal Issahs utligning på Nadderud. Foto: NTB Scanpix

Stabæks nye sjef er fortsatt ubeseiret: Reddet poeng mot Brann

Endelig klarte Stabæk å score på Nadderud igjen.

Stabæk — Brann 1-1

NADDERUD: Stabæk har slitt på eget gress, og har ikke vunnet siden 12. mai. Søndag reddet et superangrep ett viktig poeng for Stabæk.

Stabæks nye trener er opptatt av å kontrollere kampene. Hjemmelaget triller mye ball på Nadderud i går kveld, mens Brann, som ventet, kom tette og kompakte.

Stabæk slet voldsomt med å spille seg gjennom Brann-forsvaret. På siste tredjedel skjedde det svært lite.

Det gikk tregt i pasningsspillet, og bevegelsene var få. Hjemmelaget maktet ikke å skape en eneste sjanse før hvilen.

Det gikk også 44 minutter før Brann var i nærheten av scoring.

Kasper Skaanes lurte offsidefellen, og kom helt alene med Stabæk-målvakt Mande Sayouba. Skaanes hadde svært god tid, men maktet ikke å overliste sisteskansen. Han forsøkte å legge ballen i lengste, men Sayouba var raskt nede og avverget.

Stabæks ballbesittende stil førte også til flere brudd i farlige posisjoner for Brann, men de maktet ikke å utnytte mulighetene.

Nesten kopi

Etter 58 minutter kom omsider Stabæks første mulighet.

Det var Moussa Njie som holdt på å kopiere sin egen perlescoring fra 2-1-seieren mot Lillestrøm forrige helg.

Njie skar innover i banen, og første å skru ballen i lengste kryss fra langt hold. Piotr Leciejewski fikk slått til corner.

Etter timen burde Deyver Vega gitt bortelaget ledelsen.

Innbytter Daniel Granli klarerte rett i en hardtpressende Vega, som fikk fri bane til mål. Alene med Sayouba valgte den lille teknikeren å gå for en lobb. Den havnet over tverrliggeren og i reklameskiltene bak mål. Lagkameratene slo oppgitt ut med armene over Vegas valg.

Rett før Vegas mulighet kom både Azar Karadas og Erik Huseklepp inn. Veteranene satte umiddelbart sitt preg på kampen. 66 minutter ut i kampen kom Huseklepp seg fri på venstrekanten. Han la ballen perfekt på hodet til Karadas, som headet ballen kontant i mål.

Superinnbytteren gjorde det igjen.

Stabæk trillet mye ball, men lite så vi til offensive kombinasjoner og underholdende fotball – slik Stabæks nye trener Toni Ordinas lovet på forhånd – før 70 minutter var spilt.

Superangrep

Birger Meling kombinerte med Cole Grossman, og spilte gjennom Kamal Issah på løp inn i 16-meteren. Midtbanespilleren hamret ballen opp i Leciejewskis venstre kryss.

Et øyeblikks magi fra Stabæk.

Hjemmelaget fikk en vitamininnsprøytning av scoringen, og fortsatte å kjøre på.

Men som tidligere i kampen slet de på siste tredjedel.

Stabæks spanske trener var svært aktiv på sidelinjen, og manet sine spillere til en sluttspurt.

Det ble bare nesten. Stabæk har ikke vunnet hjemme siden 12. mai, men tapsrekken ble i det minste brutt.

Det ble den også for Brann, som sto med fire strake bortetap.