Kristian Ystaas erstattet Dylan Macallister ved pause i torsdagens kamp mot russiske Lokomotiv Moskva, og han satte etterlengtet fart i Brann-angrepet. Han stod bak scoringen et snaut kvarter ut i omgangen, og i tillegg hadde han flere gode muligheter.

Derfor var han også irritert over at det ikke ble minst én scoring til.

— Hadde det blitt én scoring til skulle jeg vært fornøyd, sa Ystaas til bt.no etter kampen.

Den aller største sjansen kom da han sammen med Charlie Miller kom alene med Lokomotivs keeper Sergej Ovchinnikov snaut 20 minutter før full tid. Ystaas prøvde å runde den russiske EM-keeperen i stedet for å trille ballen videre til Miller som ikke kunne unngått å score.

— Jeg hadde håpet at keeperen skulle la seg lure og tro at jeg ville spille til Miller. Men han leste spillet og tok ballen. Kanskje det hadde vært lurere å spille på Miller, innrømte Kristian Ystaas etterpå.

Under Branns opphold på La Manga har Kristian Ystaas fått spille én omgang både mot Rosenborg og Lokomotiv Moskva i fravær av Bengt Sæternes og Robbie Winters. Det resulterte i scoring mot russerne og en målgivende pasning mot Rosenborg. Nå håper Ystaas at han skal kunne melde seg på i kampen om en spissplass.

— Jeg innser at dette blir tøft. Men jeg håper å kunne bli nummer én bak Sæternes og Winters, og at det skal kunne gi meg en del innhopp og noen kamper fra start, sier Ystaas.

Han håper han slipper å oppleve høsten 2004 på nytt, da det gikk svært lenge mellom hver opptreden.

— Høsten var tung, så jeg håper å unngå en slik periode igjen. Jeg kommer i hvert fall ikke til å gi meg, sier Kristian Ystaas.