Da tilbudet om å spille fotball igjen kom fra PSL-laget Thanda Royal Zulu FC, var ikke Arason sen med å bestemme seg. Han ville gi sørafrikansk fotball en sjanse.

Lørdag debuterte han mot Golden Arrows. Arason spilte hele kampen, men måtte finne seg i å hente ballen ut av nettmaskene hele tre ganger. Thanda tapte bortemøtet med 3-1. Onsdag tapte laget hans 2-0 for Mamelodi Sundowns.

— Jeg bestemte meg før jeg kom ned. Det var en spennende mulighet til å prøve noe helt nytt. Jeg har blitt tatt godt imot av både medspillere og ledere, forteller Arason til Aftenposten.

I mindretall

I Sør-Afrika er fotball den mest populære sporten blant den svarte befolkningen. Rugby og Cricket er mest populært blant de hvite. Arason er en av to hvite i Thanda-troppen. Mange kamper går i såkalte Township, der fattigdom kan være utbredt og kriminaliteten stor.

— Jeg føler meg trygg når jeg er sammen med laget. På egen hånd må man ta visse forholdsregler. Da unngår man å bli utsatt for noe. Jeg trives godt her i Durban, sier islendingen.

Thanda Royal Zulu FC kjemper i bunnen av Premier Soccer Leauge i Sør-Afrika. De har ambisjoner om holde plassen og utvikle laget videre i året som kommer. Aftenposten fulgte Arason og laget i treningskamp tidligere sist uke. Det ble en kamp full av tekniske finesser og flotte mål. Arason måtte plukke en ball ut av nettet, men viste også frem flere gode redninger. Thanda vant kampen mot et sammensatt lag fra 2. divisjon med 3-1. Thanda het tidligere Benoni Premier United, men nå er klubben overtatt av en svensk eier og to svenske trenere.

— Nivået er bra. Det er omtrent som i Tippeligaen, men det spilles litt annerledes fotball her nede. Veldig mange bra tekniske spillere. Gutta prøver ofte på det umulige. Deres taktiske valg er ikke alltid like bra som i Norge.

Får skryt

Arason høster lovord blant alle medspillere Aftenposten snakket med.

— Han er en spiller med internasjonal erfaring. Han kommer til å bli viktig for oss resten av sesongen, forteller lagets stjerne, Bernard Parker.

Parker har nylig etablert seg på det sørafrikanske landslaget.

— Arason kommuniserer bra med forsvaret, han er god på streken og har presise utspill. Han gir oss trygghet, legger den ghanesiske midtstopperen, Mohammed Ahmed, til.

Thanda-trener Roger Palmgren er veldig fornøyd med det han har sett av Arason så langt.

— Han er bra og akkurat den type spiller vi trenger. Dersom vi holder oss i toppserien, får vi se om han trives, og om vi trives med ham, sier treneren.

— Jeg spiller her frem til sommeren, så får vi se. Jeg har samboer og datter hjemme i Norge. Jeg savner jo dem, selv om de har vært her på besøk, legger Arason til.

Islendingen har fått med seg fem sesonger i Rosenborg og fire i Vålerenga. Han står også bokført med 63 A-landskamper.

— Tiden i Norge var bra. Jeg fikk med meg mange oppturer, kanskje spesielt i Rosenborg, men jeg ble jo også seriemester med Vålerenga. Nei, Norge var absolutt en fin tid for meg, oppsummerer Arason.

FAKTABOKS 1: ARNI GAUTUR ARASON (32)

FØDESTED: Island

HØYDE: 1,87 m

POSISJON: Keeper

KLUBB: Thanda Royal Zulu FC

TIDLIGERE KLUBBER: ÍA, Stjarnan, Rosenborg, Manchester City, Vålerenga

FAKTABOKS 2: THANDA ROYAL ZULU FOOTBALL CLUB

ETABLERT: 2007

TIDLIGERE NAVN: Benoni Premier United

HJEMMEARENA: ABSA Stadium, Durban (52 000)

STYRELEDER: Johan Glennmo

MANAGER: Roger Palmgren

TRENER: Johan Eriksson (sønn av Sven Göran)

LIGA: ABSA Premier League

PLASSERING: 3. sist

PS! Samarbeider med Manchester City