Etter at Russell Slade erstattet Ole Gunnar Solskjær i Cardiff, har landslagsspilleren Mats Møller Dæhli fått minimalt med spilletid.

Lørdag ble han utelatt fra troppen til kampen mot Leeds. Heller ikke tirsdag kveld er Dæhli med i kamptroppen, denne gangen til bortekampen mot Bolton.

Dermed står Dæhli med kun 25 minutter med spilletid i løpet av de fire kampene Slade har ledet Cardiff.

Slike tall fyrer for alvor opp under spekulasjonene rundt Dæhlis klubbfremtid.

Flere klubber skal ha latt seg imponere av Dæhlis spill for Cardiff i Premier League forrige sesong, men 19-åringen valgte i sommer å bli i Cardiff, sammen med daværende manager Ole Gunnar Solskjær.

Nå tror Terry Phillips, som følger Cardiff tett for South Wales Echo, at Dæhlis dager i klubben er talte.

— Ingen Mats Dæhli igjen. Jeg kan ikke se for meg at den norske tenåringen blir i januar. Mange klubber har fulgt ham, og jeg vet at en tysk klubb forhørte seg tidligere i år. Det ble kontant avslått, men Cardiff må kanskje lytte nå, skriver Phillipsi livebloggen fra Bolton-kampen.

— Han er en tenåring som ønsker å spille fotball, og det er han ikke i stand til for øyeblikket. Det er klubber som vil ha ham, og det er vanskelig å se hvor han ville passet inn i Russell Slades formasjon, med mindre det er rett bak hovedspissen, der Le Fondre spiller veldig bra.

Russell Slade nevner også Magnus Wolff Eikrem blant de han tror forlater klubben i vinter.

- Synd han ikke får vist hva han kan

Tidligere tirsdag ble landslagssjef Per-Mathias Høgmo spurt om Dæhlis mangel på spilletid etter landskampen mot Bulgaria.

— Mats var strålende sist og tar hele tiden nye steg. At han ikke spiller på klubblaget gjør ikke så mye på kort sikt. På lang sikt ønsker vi selvfølgelig at alle skal spille regelmessig. Det gjelder også Mats, sa Høgmo.

— Det er synd at han ikke får vist fram det som bor i han, men dette kommer til å rette på seg. Det er jeg ikke bekymret for, enten det blir i Cardiff eller et annet sted, sa landslagssjefen.

Høgmo snakket om Dæhli på pressekonferansen i sammenheng med landslagsuttaket til kampene mot Estland og Aserbajdsjan. Dæhli er som ventet med i troppen.