UNGARN — NORGE 2-1, 3-1 sammenlagt

GROUPAMA ARENA: (Aftenposten): Alt som kunne gå galt for Norge, gikk galt i Budapest. Dermed går fotball-EM i Frankrike neste år uten norsk innslag.

Per-Mathias Høgmo gamblet og byttet ut fire spillere fra hjemmemøtet med ungarerne. Det slo ikke heldig ut.

Her er vår vurdering av det norske laget på en skala fra 1-10. Si din mening i kommentarfeltet under saken!

ØRJAN H. NYLAND 4

Denne gang var han sjanseløs på målet. Utagbart for enhver keeper. Meget god redning etter 71 minutter.

OMAR ELABDELLAOUI 4

Glimrende returløp reddet Norge på ungarsk kontring. Et godt innlegg, men ikke like mye med offensivt som tidligere.

EVEN HOVLAND 4

Even Hovland header i stolpen helt mot slutten av kampen. Foto: ØRN E. BORGEN

Headet i stolpen like før pause. God mulighet også i starten av annen omgang. Noen gode initiativ med ball. VEGARD FORREN 3

Ble fraløpt på målet, og var heller aldri i nærheten av å blokkere skuddet som gikk inn. Pasningene heller ikke slik han kan.

HAITAM ALEESAMI 3

Kunne scoret da han fikk Norges første sjanse. Skuddet ble blokkert. Sto for dagens mest upresise pasning. Skudd via han og i tverrliggeren.

PER CILJAN SKJELBRED 2

Ble flyttet inn fra kanten tidlig, og dermed også fra den gode relasjonen til Omar. Prøvde mer sentralt, men fikk ingenting til.

STEFAN JOHANSEN 2

Norges midtbanesjef er dessverre fullstendig ute av form. Tapte dueller, bommet på pasninger. Viljen er god. Fratatt dødballansvaret, og da ble Norge farlige.

ALEXANDER TETTEY 3

Tok som vanlig tak og vant noen dueller, men pasningskvaliteten var svak før pause. Klarte ikke å sette sitt preg på kampen.

MOHAMED ELYOUNOUSSI 3

Fint samspill med Henriksen før Norges første sjanse. Fikk ikke skutt, kanskje skulle han hatt straffe. God da han utfordret, burde gjort det mer.

MARTIN ØDEGAARD 3

Martin Ødegaard i drivet mot Ungarn. Foto: Digitalsport

Slet veldig innledningsvis. Brukte for lang tid, og bommet med pasningene. Bedre da han ble flyttet ut til høyre. Slo corneren Hovland headet i stolpen. MARKUS HENRIKSEN 2

Fant aldri ut av rollen som fremste spiss. Flyttet ned etter pause, ble ikke bedre. Satte ballen i eget mål og punkterte kampen, før han scoret rett vei.

INNBYTTERE:

Pål André Helland 4

45 min for Elyounoussi

Marcus Pedersen 3

45 min for Ødegaard

Jo Inge Berget

10 min for Skjelbred