STADION (bt.no): – Oppholdet er avsluttet, og Juninho har reist hjem, sier Rune Skarsfjord til bt.no.

19-årige Juninho hadde egentlig en låneavtale med Brann som gjaldt til 4. juli. Men på grunn av brudd i tåen er den brasilianske unggutten ikke aktuell de kommende ukene.

Han har nå vært i Brann i to perioder, uten å få det store gjennombruddet. Det er derfor lite som tyder på at han blir hentet tilbake til høsten.

– Vi har kontakt med akademiet i Brasil, og har sendt med en fyldig rapport på hva han må jobbe med , sier Skarsfjord.

Juninho viste gode takter før sesongstart, og hadde han ikke pådratt seg tåskaden kunne han fort fått spilletid mot Sogndal sist.

– Han har mye bra med seg. Juninho har gått fra å være gutt til en tidlig mann. Touchet er helt i førsteklasse, det han sliter litt med er tempoet på dette nivået, sier Skarsfjord.

Sugen på Mezquida

Kontrakten til en annen unggutt på lån, Nicolás Mezquida (19), går ut 1. august. Uruguayaneren er endelig tilbake etter skaden han pådro seg mot Tertnes i cupen 1. mai, og unggutten viste virkelig klasse på trening tirsdag denne uken.

– «Nico» er med i troppen mot Viking, sier Skarsfjord.

Han er tydelig sugen på å forlenge avtalen med Mezquida.

– Han er en drita god spiller. Synd at vi ikke eier ham, sier Skarsfjord.

Mezquida er under kontrakt med en klubb i Uruguay, og må eventuelt kjøpes ut av denne. Et annet alternativ er å forlenge leieavtalen.

– Det blir en totalvurdering opp mot egne unggutter. Det er mange faktorer som spiller inn, og økonomi er ofte det viktigste, påpeker Brann-treneren.

Prøvespiller drar hjem

Brann ønsker å forsterke troppen med en spiss i sommer, og de siste to dagene har den litauiske landslagsspissen Tadas Labukas (27) vært med på Brann-treningene. I forrige uke spilte han landskamp mot Norge.

Etter kun to treninger på bergensk jord er det vanskelig å felle noen dom over spilleren. Men han virker fysisk godt utrustet, og har i tillegg et bra rykk.

– En bra spiller. Jeg skal ha et møte med ham senere i dag, sa Skarsfjord etter onsdagens trening.

Labukas reiser nå tilbake til klubben sin i Polen, og det er usikkert om Brann vil følge opp interessen.

Statistikksenter Eliteserien:

– Det kan komme flere prøvespillere, varsler Skarsfjord.

Brann mangler kun Rodolph Austin (Gold Cup) og nevnte Juninho (skadet) foran torsdagens vestlandsderby mot Viking i Stavanger.

Antatt Brann-lag (4-2-3-1): Piotr Leciejewski – Birkir Sævarsson, Zsolt Korcsmar, Christian Kalvenes, Hassan El Fakiri – Erik Mjelde, Carl-Erik Torp – Bentley, Diego Guastavino, Bjørnar Holmvik – Kim Ojo.

PS: Kristoffer Barmen (17) fra B-listen blir med i troppen.