Egil Olsen venter med laguttaket foran landskampen mot Ukraina onsdag.

Landslagssjefen offentliggjorde laget dagen før helgens kamp mot Montenegro, men ikke denne gang.

– Vi er litt i tenkeboksen på grunn av en småskade. Spillerne har dessuten ikke fått laget, og da kan jeg ikke gi det til dere heller , sa Drillo på tirsdagens pressemøte.

– Laget blir ikke så ulikt det vi brukte mot Montenegro, men noen endringer blir det. Blant annet er to spillere (Jonathan Parr og Ruben Yttergård Jenssen) borte fra troppen, og to andre (John Arne og Bjørn Helge Riise) inne.

Han gjorde det klart at det er Carews skade som får ham til å vente.

– John fikk en lårhøne mot Montenegro og trenger litt ekstra pleie.

Avgjør onsdag

Landslagslege Thor Einar Andersen bekreftet at Carew er usikker.

– Han var mye i duell med Montenegros stoppere lørdag, og han fikk en lårhøne som fortsatt preger ham. Det gjør ham usikker til kampen onsdag. Vi har fortsatt 24 timer som vil komme godt med, og vi bestemmer oss i løpet av onsdagen, sa han til NTB.

– Johns styrker, som hurtighet og duellkraft, kan bli redusert om han ikke er helt bra igjen, og da er det ingen vits i å bruke ham.

Bortsett fra Carew er samtlige i troppen erklært klare for kamp, også Espen Ruud, som er tilbake etter sykdom.

Går lavere ut

Drillo sa at det går mot 4-5-1-formasjon igjen. Laget går ikke ut like høyt som lørdag, men skal igjen prøve å spille tidlig i bakrom.

– I utgangspunktet skal vi legge oss litt lavere. Lørdag skulle vi stå høyt, men vi ble spilt for lave. Jeg tipper at det kan bli noe enklere nå, for Ukraina er mer balltrillende enn Montenegro. De er også rufsete bak, i likhet med Montenegro, sa Drillo.

Han møter Ukraina for første gang. Det var ingen ønskemotstander for forgjengerne. Nils Johan Semb stilte plassen til disposisjon etter 0-1-tap på Ullevaal i 2000 (fotballforbundet avslo), mens 0-1-tapet i Dnepropetrovsk i 2008 (der Norge ble utspilt og John Arne Riise utvist) ble Åge Hareides siste kamp som landslagssjef.

Andrej Sjevtsjenko er en av seks meritterte ukrainere som har fått slippe norgesturen etter å ha vært med på to hjemmeseirer mot Litauen (4-0) og Romania (3-2).

– Kanskje er det dumt at han ikke er med, sa Drillo.

Video: Se vår spesielle oppsummering av tirsdagens landslagsstrening:

Slik trener våre beste menn

(©NTB)