MOLDE: Unggutten skal trene med MFK denne uka før trenerteamet avgjør om han skal få tilbud om kontrakt.

– Førsteinntrykket mitt er positivt, en veldig spennende type. Han er en goalgetter, en kraftfull spiss som er god foran mål. Han er i bra slag og kan bidra for oss utover høsten. Men han trenger litt kamptrening for å komme i toppform, sier Ole Gunnar Solskjær til Romsdals Budstikke.

Var klar for Tranmere

Dantas har studert sosiologi ved Azuza Pacific and Christian University i USA de tre siste årene og har ingen klubbtilhørighet.

Han har tidligere vært knyttet opp til ulike collegelag. I juli imponerte 21-åringen på prøvespill for Tranmere, som spiller i League One – på tredje nivå i England.

Dantas scoret blant annet to mål i en treningskamp mot Shrewsbury.

– Han signerte kontrakt, men avtalen ble kansellert fordi han ikke fikk arbeidstillatelse. Så ble spilleren anbefalt til meg av agenten, som er tidligere Liverpool-spiller Phil Babb. Jeg sjekket med flere kontakter i England, blant annet min tidligere assistent i Manchester United, Warren Joyce.

– Alle mente vi burde ta en kikk på Vini, og det gjør vi nå, sier Solskjær.

Statistikksenter Eliteserien:

Signerer senegalesere?

Tranmeres manager Les Parry var skuffet da han uttalte seg til klubbens hjemmeside etter at signeringen av Dantas gikk i vasken:

– Han er sterk og skarp og har teft for scoringer. Han er en flott fyr med masse talent og potensial. Jeg er sikker på at han kommer til å overbevise et annet sted, sa Parry i begynnelsen av august.

MFK-ledelsen kommer trolig til å skrive kontrakt med begge de to senegaleserne som har prøve-spilt for klubben i sommer.

– Vi er i forhandlinger og det er godt mulig at begge blir MFK-spillere på permanent basis. Papirene til Mamadou Gando Ba går forhåpentligvis i orden så fort at han kan spille juniorkampen mot Wolfsburg i kveld. Det ser også ut til at Abdou Karim Camara kan bli Molde-spiller i løpet av august. Men han er en årgang eldre og derfor ikke en spiller det er plass til i NextGen-troppen siden vi bare kan stille med tre 92-modeller der, sier MFK-manageren.

Mota-skade

José Mota pådro seg en strekk i 2. divisjonskampen mot Lillehammer og fikk derfor en uke ferie. Han skal være tilbake i Molde til helga.

Den lovende keeperen Ola Opheim fra Steinkjer skal også trene med Molde denne uka. Han er målvakt på det norske G16-landslaget, der Ole Martin Rindarøy tidligere har vært med i troppen.

KBK-spillerne Liridon Kalludra og Andreas Hopmark trener også med MFK denne uka. Kalludra er en offensiv spiller, mens Hopmark er midtstopper.