NORGE-NEDERLAND 0-2

Statistikken gikk rett vest med tapet for Nederland, men fortsatt vant Norge ni av ti kamper på veien mot VM i Canada til sommeren. Det er imponerende, og det beste et norsk fotballandslag noen gang har gjort i slik sammenheng.

Likevel ble den aller siste kampen for kvinnene et gjesp i første omgang (0-0), men med litt mer energi og tæl etter pause. Toeren i puljen spilte for et fortsatt håp om å komme til VM, kun én toer i de syv europeiske puljene får være med i det mesterskapet.

Norge kunne spille helt uten press. Ble skuldrene for lave? Den forige kampen mot Albania borte (11-0-seier) førte muligens til en psykisk felle, for laget som har hatt 4,3 mål scorede mål i gjennomsnitt per kamp i VM-kvalifiseringen, fikk ingen på Nadderud stadion.

Gode nederlendere

Nederland tok i alle fall ledelsen ved Annouk Dekker, som scoret mål i det 68. minutt, da hun satte en retur fra en corner i stolpen og inn.

Ni minutter senere var det lynraske Manon Melis, som til daglig spiller i svensk klubbfotball, som kjørte opp på høyresiden. Hun la tilbake i feltet, og der var en umarkert Danielle van der Donk med foten sin.

Norge må bare glemme dette oppgjøret og se fremover, for nå er planene mange. Norges Fotballforbund ønsker å løfte seniorlandslaget for alt det er verdt mot VM til sommeren.

Kommunikasjonsdirektør Svein Graff sier det slik:

— Vi ønsker, i samarbeid med NRK, å skape profiler. Vi skal ha en rekke workshops med spillerne, for å finne ut hvordan vi skal gjøre dette på best mulig måte, sier han.

For rettighetshaver NRKs del kan det bli snakk om dokumentar, eller andre program.

Å vinne er viktigst

Heidi Støre, tidligere mangeårig landslagsspiller, nå i apparatet rundt kvinnelandslaget, tror det skal være mulig å få frem kvaliteten hos mange av spillerne, hvorav flere av dem er i utlandet.

Om kort tid skal landslagsmålvakt Ingrid Hjelmseth avbildes på melkekartongen. Det er en start.

Men det aller viktigste er et landslag som presterer.

— Vi skal ha omtrent ti kamper før vi drar til VM, sier Støre, og det jobbes i disse dager med å få på plass programmet. Allerede før jul blir det tre nye kamper.

Vel 1500 mennesker hadde møtt frem på Nadderud stadion. De hadde trolig håpet på noe bedre.