— Dette er smått utrolig. Selv om vi har toppet tabellen så lenge, har ingen tatt oss på alvor. Det har motivert oss noe helt sykt. Derfor vil jeg gjerne takke alle ekspertene, sier Asle Andersen til Aftenbladet.no og gliser bredt etter at opprykket var sikret søndag kveld.

Den forholdsvis ferske treneren kan se tilbake på en sesong selv ikke hans største tilhengere kunne drømt om.

Tro på opprykk

Sandnes Ulf, laget de fleste regnet med hadde mer enn nok med å holde seg i divisjonen, og som Aftenbladet tippet på 7. plass før alvoret startet, har gjort alle tips til skamme.

Selv ikke en elendig start på sesongen, med seks tap på de åtte første kampene, fikk Andersen til å tvile på hvilke kvaliteter troppen besitter.

— Vi sto fjellstøtt og lojalt sammen i motgangen. Utover i sesongen har vi sett at det kunne ende med opprykk, og bestemte oss for at vi virkelig ha den opplevelsen, sier Andersen.

- Hva nå?

— I denne kampen fikk vi virkelig vist hva vi kan. Det kom nesten 4000 tilskuere som lagde liv og tok bølgen de siste minuttene av kampen. Det finnes potensial. Nå håper jeg vi kan vekke næringslivet i byen, slik at potensialet kan tas ut der også. Da skal vi bli tøffe å slå her neste sesong også, lover Andersen.

Sandnes-opprykket:

Han innser at laget må ha påfyll av spillere dersom de skal hevde seg neste sesong. Det har han også planer om å hente. Om sin egen rolle vil han ikke si for mye, heller ikke hvilken prestasjon han har ledet laget til denne sesongen.

— Jeg har hatt et utrolig viktig og godt team med meg i Ronny Espedal, Kjell-Petter Schou Andreassen og Richard Enge. Jeg er ikke alene om dette, sier han før turen gikk videre til fest og middag på Gamlaværket.