Klubben presenterte Viking-spillerens overgang på sin hjemmeside fredag ettermiddag.

— Yann-Erik er en god fotballspiller. Han har mye av det de andre kantene våre har, men han er mer av en kloning av Jan Derek Sørensen. Han er veldig god en mot en og han er god til å drible og skape ubalanse hos motstanderne, sier Ingebrigtsen.

- Vil kle RBK

RBK-treneren og sportslig leder Stig Inge Bjørnebye snakker om en spiller som er nærmest skreddersydd for å spille ving i Rosenborgs spillermønster. Ingebrigtsen ser også mange likheter med dagens to RBK-spillere Pål Andre Helland og Tobias Mikkelsen.

— Yann-Erik tilfører oss enda mer spisskompetanse. Han er en ung fremadstormende spiller som har vært innom landslaget. Det vil ikke vare lenge før han er der igjen. Det vil kle Yann-Erik når han får på seg RBK-trøya og det vil kle Rosenborg at han kommer hit, sier Ingebrigtsen.

Har ikke signert

Kantspilleren har ikke selv vært i Trondheim i forbindelse med forhandlingene. Derfor er heller ikke kontrakten med Rosenborg underskrevet, men de to klubbene er enige om overgangssummen og Rosenborg og de Lanlay er enige om de personlige betingelsene. 23-åringen er enig med Rosenborg om en kontrakt ut 2019-sesongen. Derfor velger klubben nå å gå ut med nyheten.

— Det gjenstår en medisinsk test og den formelle signeringen. Detaljene for når dette skjer er ikke helt klare. Det er jo ferietid i klubbene, sier sportslig leder i RBK, Stig-Inge Bjørnebye.

Kan skje neste uke

Trolig skjer den medisinske testen i løpet av kommende uke. Målet er å ha de Lanlay spillerklar til kampen mot Sandefjord 26. juli, ifølge Bjørnebye.

— Yann-Erik har spilt mye den siste tiden. Vi er ikke bekymret for den medisinske testen, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen.

Stor overgang

Klubben har fulgt de Lanlay i lengre tid. Dette bekrefter også sportslig leder Bjørnebye. Han vil av prinsipp ikke si noe om størrelsen på overgangssummen, men snakker om en spennende overgang for Rosenborg. De Lanlay er den tredje spilleren som blir klar for klubben på kort tid, etter at klubben nylig hentet Johan Lædre Bjørdal og Magnus Stamnestrø.

— Vi skal kjempe på tre fronter fremover (serie, cup og europacup). Det blir en travel høst med stor belastning. Pål Andre og Tobias har spilt mye. Dette gir oss enda større bredde, sier trener Ingebrigtsen.