Tidligere i dag ble innstillingen til påtalenemnda i Norges Fotballforbund, i saken med Veigar Pall Gunnarssons overgang fra Stabæk til Vålerenga, klar. I denne blir styreleder Erik Loe og sportslig leder Inge André Olsen i Stabæk utpekt som hovedansvarlige for inngåelsen av den omstridte avtalen.

– Akkurat nå er jeg svært overrasket. Jeg kom til Ålesund for å se en god fotballkamp, og så får jeg denne beskjeden, sa Inge André Olsen til 100 % Fotball like etter kampen mot AaFK.

– Når fikk du beskjeden, og av hvem?

– Jeg fikk beskjeden på telefon av en jurist i forbundet, like før kampstart, forteller Olsen.

Beskjeden den sportslige lederen i Stabæk fikk er at innstillingen fra påtalenemnda for hans og Erling Loes del er en straff på tap av verv innenfor fotballforbundet i halvannet år. Videre sier innstillingen at Stabæk ilegges en bot på 500 000 kroner. Saken blir anmeldt til Doms— og sanksjonsutvalget i NFF.

For Vålerengas del er innstillingen at sportslig leder Truls Haakonsen taper retten til å ha verv i ett år, mens klubben må betale 350.000 kroner.

Overfor 100 % Fotball understreker Olsen at de etter deres syn mener det ikke er gjort noe galt fra deres side i saken, og at han finner det skuffende å ikke bli trodd av NFF.

– Vi er definitivt ikke blitt trodd. Det viser innstillingen med tydelighet. Det er svært skuffende, sier han.

– Hva vil Stabæk foreta seg videre i saken?

– Det er altfor tidlig å si. Vi har omtrent nettopp fått vite innholdet i innstillingen. Vi skal nå bruke tid på å gå igjennom detaljene i innholdet. Vi har tre uker på oss med å komme med en tilbakemelding, er det Olsen vil kommentere om det videre arbeidet.