Bayern München bekreftet tirsdag at klubben forhandler med Borussia Dortmund om en overgang for midtstopperen Mats Hummels (27).

De siste sesongene har det svirret mange overgangsrykter rundt Dortmund-kaptein Hummels. Blant annet har han vært koblet til engelske Manchester United. Nå kan han være på vei til Dortmund-rival Bayern München. Dortmund-direktør Hans-Joachim Watzke har allerede sagt at han forventer en Hummels-overgang til Bayern.

– Jeg kan bekrefte det Watzke har sagt. Mats forhandler med Bayern, sier Bayern-formann Karl-Heinz Rummenigge.

– Men en overgang involverer tre parter. Vi må være tålmodige, legger han til.

Watzke har forståelse for at Hummels vurderer en Dortmund-exit. Ifølge tyske medier kan den tyske midtstopperen komme til å koste opp mot 300 millioner kroner. Kontrakten hans løper ut 2017-sesongen.

– Vi er nødt til å akseptere at Mats, som allerede har vært i Dortmund i åtte år, har begynt å tenke over framtiden. Han må tenke på om han vil være i Dortmund i hele sin karriere, eller om han vil dra et annet sted, sier Watzke.

– Kjæresten hans er fra München, og han har også foreldrene og broren sin der. Så enkelte ting er allerede på plass for ham i byen, erkjenner Dortmund-direktøren.

Bayern München leder tysk Bundesliga sju poeng foran Dortmund. Onsdag spiller Bayern første semifinale i mesterligaen borte mot Atlético Madrid. (©NTB)