Ryktene har pågått i lang, lang tid, men nå bekreftes nyheten på klubbens nettsider: José Mourinho er Uniteds nye manager.

Mourinho har skrevet under på en treårskontrakt, med opsjon til å bli i klubben til 2020.

— Å bli Manchester United-manager er en spesiell ære. Det er en klubb som er kjent og beundret over hele verden. Det er en mystikk og romanse ved den ingen andre klubber kan matche, sier Mourinho.

— Jeg har alltid følt en tilknytning til Old Trafford, det har vært åsted for noen viktige øyeblikk i min karrière. Jeg ser frem til å bli klubbens manager og få kjenne på den fantastiske støtten fra fansen i årene som kommer, fortsetter han.

Historien om «The Special One»:

— Verdens beste manager

Manchester Uniteds administrerende direktør Ed Woodward hyller den nye United-manageren.

For ganske nøyaktig ett år siden jublet José Mourinho for gull i Premier League. Nå er han klar for Manchester United. Foto: Reuters

— José er helt enkelt den beste manageren i verden i dag. Han har vunnet trofeer og inspirert spillere i en rekke europeiske land, i tillegg til at han kjenner Premier League meget godt. Jeg vil ønske ham velkommen til Manchester United. Hans merittliste er ideell for å ta klubben videre, sier Woodward.

Mourinhos første kamp som United-manager vil være treningskampen mot Borussia Dortmund i Kina 22. juli.

Den portugisiske manageren har lagt ut følgende bilde på Instagram:

— Må vise seg fra en annen side

Det har ligget i kortene hele uken at Mourinho ville bli Manchester Uniteds nye manager.

Lederen av Manchester Uniteds norske supporterklubb, Bård Skaar Viken, stiller seg positiv til ansettelsen.

— Han er en vinnerskalle. Han vil ha en ambisjon om å vinne Premier League neste sesong, og det er en offensiv tilnærming vi trenger. Samtidig er han utvilsomt en kontroversiell manager. Han er nødt til å oppføre seg mer ryddig i United enn det han har gjort i flere tidligere jobber. Men han har peilet seg inn på denne jobben i flere år, og jeg tror han ser på dette som en mulighet til å revansjere det som skjedde i Chelsea sist og kanskje også avslutningen i Real Madrid, sa han til Aftenposten mandag.

Han mener det er avgjørende at Mourinho viser seg fra en annen side i Manchester United.

— Han er nødt til å bevise at han kan være en litt annen type utad. Han må vise en annen side av seg selv. Han har noen svin på skogen. Men samtidig velger jeg å tro at han er såpass profesjonell og opptatt av å levere at vi ser en annen Mourinho. Så får det heller bli brukt mot meg hvis det viser seg at jeg er naiv, sa Bård Skaar Viken.

Fått med deg denne?

Det er bare fem måneder siden portugiseren fikk sparken i Chelsea etter en begredelig start på sesongen i Premier League.

Og det er ganske nøyaktig ett år siden han vant Premier League-tittelen med London-klubben.

Nå har han altså fått oppgaven med å gjenreise Englands mest populære fotballklubb, Manchester United.

Det er ventet at Mourinho vil få betydelige midler til disposisjon for å forsterke laget. Den svenske superstjernen Zlatan Ibrahimovic er blant spillerne som kobles til Manchester United.