Mye har vært skrevet om LSKs drømmeduo Anthony Ujah og Nosa Igiebor den siste tiden. Ikke så rart, med henholdsvis syv og fem mål på årets fem første seriekamper har det nigeraniske tospannet gjort seg særdeles interessant for utenlandske klubber.

Etter hva Aftenposten kjenner til, har det vært tett blant agenter og speidere på Åråsen den siste tiden, og spesielt Anthony Ujah er i ferd med å bli høyaktuell for en overgang til en større liga til sommeren. Men, selv om det tidligere denne uken skrev blant annet Dagbladet at Sunderland vurderer LSK-spissen, er sannsynligheten for en overgang helt minimal.

Grunnen?

— En rar regel

En helt spesiell engelsk regel, som sier at en spiller fra et land utenfor EU må ha spilte 75 prosent av sitt lands landskamper de siste to sesongene. Det finnes noen svært få unntak, men inntil Ujah (og Nosa) har etablert seg på landslaget – begge står fortsatt uten en eneste A-landskamp – må de belage seg på å spille fotball på det eurpeiske fastlandet, om de skal flytte på seg.

- Jeg visste om det, men det er en rar regel, sier Ujah til Aftenposten.

Den angivelige Sunderland-interessen til tross, så har han et avslappet forhold til at han ikke kan bli Premier League-spiller med det første.

- Skjebnen fører meg dit jeg skal.

— Uansett har jeg det bra her i Lillestrøm, og jeg har utviklet og fortsetter å utvikle meg mye her. Drømmen er å spille i fransk, spansk eller tysk fotball, men foreløpig har jeg det fint i Lillestrøm.

- Ikke hemmende

For sportsdirektør Torgeir Bjarmann kommer heller ikke nyheten som et sjokk.

— Dette kjenner vi til, også da vi hentet spillerne, men det finnes jo måter å komme utenom problemet på, som i tilfellet med Mame Biram Diouf. Likevel tror jeg ikke det er hemmende at ingen engelske klubber i utgangspunktet kan hente inn disse spillerne, vi forholder oss bare til det som måtte komme av henvendelser.