Historien er godt kjent for de fleste:

Henning Bergs Legia Warszawa var sportlig Ronny Deilas Celtic fullstendig overlegne i Champions League-kvaliken. De vant 6-1 sammenlagt, men i etterkant var det likevel Celtic som gikk videre på grunn av at en ikke spilleberettiget Legia-spiller ble byttet inn de aller siste minuttene av den andre kampen.

I neste runde tapte for øvrig Celtic mot Maribor, og er også de ute av Champions League og er over i gruppespillet i Europa League.

Tribuneprotester

Men UEFAs avgjørelse om å sende Legia ut av Champions League har uansett ikke blitt glemt i Warszawa.

I stedet for å være med i trekningen til gruppespillet i Champions League, spilte de torsdag kveld kvalifisering til Europa League mot Aktobe fra Kasakhstan.Med et gigantisk, velgjort banner trakk Legia-fansen redeligheten til UEFA i tvil, blant annet gjennom en tegning av en grisk gris som holder opp en enorm lapp som hevder at 1 er større enn 6: «Because football doesn't matter — money does» - med «money» fargelagt med Celtics velkjente grønne og hvite striper.

Kan møtes igjen

På mange av tribunesetene lå det også ballonger med grisemotiv og påskriften «Fuck UEFA».

Henning Bergs lag vant 2-0 i torsdagens kamp mot Aktobe, og dermed 3-0 sammenlagt. Men de hadde det altså lettere mot Celtic, som de slo 4-1 og 2-0 - før den siste kampen ble omgjort til 0-3 og dermed 4-4 sammenlagt og Celtic videre på bortemål.

Spennende nok: Fredag trekker gruppene i Europa League.

Legia Warszawa og Celtic er på ulikt nivå i seedingen, og dermed kan det ifølge NTB bli et returoppgjør mellom Berg, Deila, Legia og Celtic.