bil2 Foto: Vidar Ruud/NTB scanpix
bile1 Foto: Vidar Ruud/NTB scanpix

PONFERRADA (aftenposten.no): Den norske servicebilen var involvert i en ulykke under VM-fellesstarten i sykling søndag. Rytterne var godt i gang med fellesstarten da den norske servicebilen krasjet.

Landslagssjef Stig Kristiansen, mekaniker Tommy Josefsen og en kroatisk mekaniker ble kjørt til det lokale sykehuset i spanske Ponferrada. Det norske laget deler servicebil med kroatene.

Ingen tilskuere ble skadet i ulykken.

SKADD: Landslagstrener Stig Kristiansen er fraktet til sykehus etter at den norske servicebilen krasjet under sykkel-VM i Spania søndag. Til venstre syklist Lars Petter Nordhaug. (Bildet er tatt fredag.) Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Kristiansen, som skal ha vært sjåfør i bilen, har fått hoften ut av ledd, og det jobbes nå med å få hoften tilbake på plass. Han skal i tillegg ha brudd i et bein.Mekaniker Tommy Josefsen pådro seg brudd i begge bein. Han har også brudd i armen. Den kroatiske lederen skal ha fått brudd i hofte, bein og arm, bekrefter pressekontakt Per Erik Mæhlum i Norges Cykleforbund.

— Rytterne uvitende

Akkurat nå sykler Alexander Kristoff, Lars Petter Nordhaug og Edvald Boasson Hagen om VM-gullet i Ponferrada. Norges Cykleforbund jobber nå for å gi de tre norske rytterne den nødvendige støtten de trenger dersom uhellet skulle være ute.

— Rytterne er ikke informert om ulykken, sier landslagslege Stein Ørn til aftenposten.no.

Landslagslege Stein Ørn (til venstre) og presseansvarlig Per Erik R. Mæhlum i Norges Cykleforbund. Foto: Espen Hansen

— Utøverne har det samme opplegget som før ulykken skjedde. De vil ikke merke noen forskjell ute i løypen. De har ikke behov for den informasjonen, og får heller konsentrere seg om å sykle fort. Det er ingenting ved skadeomfanget som tilsier at de skulle ha behov for det, sier Roger Gjelsvik fra Olympiatoppen.

Styres av Falk

Det er sportssjef Hans Falk som styrer strategien i fraværet av landslagstrener Kristiansen. Han er nå på plass i den nye servicebilen.

DRAMA: Sportsjef Hans Falk bærer ut utstyr fra servicebilen som har krasjet. Den blå bilen er en lånt Shimanobil. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Alle reservesyklene som var på bilen er skadet, så det norske laget har nå ordnet seg med nye reservesykler.— Vi har hatt to parallelle løp gående. Det ene er å ta vare på de som er skadet i ulykken, og det er nå gjort. Når det gjelder det sportslige, så har vi omorganisert. Vi har fått erstattet de syklene som eventuelt var skadet og vi har også skiftet mann i bilen, sier Gjelsvik.

Følg rittet direkte her: