Tiril Eckhoff hadde én bom på den liggende skytingen, men gikk styggfort i sporet og vant selv med én runde.

– Dette ble en veldig bra dag, selv om det var litt spesielt å ta fra Ingrid seieren. Jeg fikk høre at jeg lå like bra an etter andre skyting, men jeg hadde vanvittig bra ski, og jeg tok innpå. Det holdt inn, sa Eckhoff til SVT.

Der forteller hun også at hun føler at kroppen har vært bra den siste tiden, og at hun har jobbet mye med skytingen den siste tiden.

Ingrid Landmark Tandrevold grep andreplassen – kun 7,6 sekunder bak lagvenninnen.

For Marte Olsbu Røiseland ble det mer spennende. Hun gikk i mål til en tredjeplass, men flere konkurrenter truet henne om pallplassen.

Franziska Preuss var nemlig kun 0,5 sekunder bak Olsbu Røiseland i mål.

Eckhoff leverte en maktdemonstrasjon i sporet og hadde 20 sekunder bedre langrennstid enn Olsbu Røiseland, som var nest best.

SUVEREN: Tiril Eckhoff skjøt én bom, men hadde 20 sekunder bedre langrennstid enn nummer to. Foto: CHRISTIAN BRUNA / EPA

Tandrevold var den eneste av de tre norske som skjøt fullt hus på begge skytingene, men hadde «kun» fjerde beste langrennstid.

– Jeg er utrolig lettet over ståendeskytingen. Kanskje blir det en fin julefeiring likevel. Jeg skulle selvsagt ha ønsket at jeg tok min første verdenscupseier, men når det først skulle være noen foran, var det godt at det var Tiril, sa Tandrevold.

I skrivende stund pågår rennet fortsatt, men det ser ikke ut til at noen skal kunne tukte de norske jentene.

Også på herresiden har de norske vært suverene. Torsdag ble det firedobbelt norsk på sprinten i Østerrike.

Sturla Holm Lægreid vant foran Johannes Dale, Johannes Thingnes Bø og Vetle Sjåstad Christiansen.