Synne Jensen ga hjemmelaget ledelsen etter 40 minutter. Da det var spilt ett kvarter av 2. omgang, doblet innbytter Elise Thorsnes ledelsen til Vålerenga. Ett minutt på overtid la 32-åringen på til 3-0. Kjapt etter ble Jensen også tomålsscorer. Vålerenga-angriperen har dermed tre seriemål i år.

TOMÅLSSCORER: Synne Jensen scoret to mål for Vålerenga mot Lyn lørdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB

Vålerengas Celin Bizet hadde tre målgivende pasninger i kampen. Vålerenga slo Avaldsnes 2–0 i den første seriekampen.

50 tilskuere så kampen. Lyn møter LSK Kvinner 2. juni, mens Vålerenga skal møte Kolbotn tre dager senere.

Storseier til Rosenborg

Rosenborg slo Kolbotn 3–0 i Trondheim. Alle målene kom etter pause. Emile Bragstad sendte hjemmelaget i ledelsen. Julie Blakstad økte, før Lisa Marie Utland scoret kampens siste mål.

– Jeg er godt fornøyd. Jeg syns det er noe solid over oss. Vi skaper målsjanser. Etter det første målet, kjører vi bare på, sier Rosenborg-trener Steinar Lein til NRK.

Julie Blakstad hadde i tillegg til målet en målgivende pasning.

– Vi skaper mye gjennom hele kampen, men vi slet litt med å få hull på byllen, sier Blakstad.

Kolbotn-trener Aleksander Olsen var litt oppgitt etter kampen.

– Det var tungt og tregt. Vi må forflytte oss vesentlig bedre. Det er mange lag som skal få slite her. Rosenborg var gode, sier Olsen til NRK.

Sandviken-seier

Sandviken vant også sin andre kamp i Toppserien denne sesongen, etter en sterk 3–0-seier over Avaldsnes.

Elisabeth Terland sendte Sandviken i ledelsen ett minutt på overtid i 1. omgang. Rakel Engesvik satte inn 2-0 noen minutter etter sidebytte. Marit Bratberg Lund scoret kampens siste mål.

LSK Kvinner slo Arna Bjørnar 5–2 lørdag. LSK ledet 5–0, før gjestene pyntet litt på resultatet.