Det har vært rapportert i spansk presse de siste dagene, og torsdag ettermiddag kom offisiell bekreftelse fra klubben. Zidane hadde egentlig kontrakt ut neste sesong.

– Det er ikke noe overraskelse. Real Madrid har ikke vært på sitt beste i år selv om de har vært nærme ting, men det er kun titler som er godt nok for de største klubbene, sier Nils Johan Semb, tidligere norsk landslagssjef og TV 2-ekspert.

Det er andre gang Zidane takker for seg i den spanske gigantklubben som manager. Han ledet dem til tre strake Champions League-titler i 2016, 2017 og 2018 før han trakk seg tilbake. I mars 2019 gjorde han comeback.

Denne sesongen ble det andreplass bak byrival Atletico i serien, mens det ble semifinaletap for Chelsea i mesterligaen. Sist sesong vant de hvitkledde La Liga.

«Det er nå tid for å respektere hans beslutning og vise vår takknemlighet overfor hans profesjonelle holdning, dedikasjon og lidenskap gjennom alle disse årene, og for alt han representerer som person i Real Madrid», skriver klubben.

Martin Ødegaard har vært på utlån fra Real Madrid hos Arsenal siden januar. Denne avtalen er på veis ende, men fremtiden til den norske midtbanespilleren er ikke kjent.

– Hvem som tar over Real Madrid kan ha stor betydning for Martin, men det er vanskelig å si før man ser hvem som overtar og hvilken retning vedkommende tar Real Madrid. Det er veldig åpent rundt Martin. Han gjorde det veldig bra i Real Sociedad og bra i Arsenal. Jeg er veldig spent på fremtiden hans, sier Semb.

Massimiliano Allegri har vært tett linket til trenerjobben i Madrid, men rapporter fra Italia tyder på at han er svært nærme å erstatte Andrea Pirlo som manager i Juventus.

Stjernemanager Antonio Conte og Inter avsluttet arbeidsforholdet onsdag. Han seiler opp som en av favorittene til å ta over Real Madrid-jobben i Marca. klubblegenden Raul Gonzalez pekes på som et annet alternativ. Tyske Joachim Löw har også blitt nevnt sammen med PSG-sjef Mauricio Pochettino. Athletic og Sky Sports skriver torsdag at sistnevnte er i dialog om en mulig sjokkretur til Tottenham.

– Det er litt stolleken på disse managerne som har vært i manesjen på toppnivå. Conte er veldig sjeldent lenge i en klubb. Han har en krevende stil. Selv om han har stor suksess blir det ofte slitasje og han blir ikke i mange år, sier Semb.

PS! José Bordalás ble torsdag bekreftet som ny Valencia-manager. Han går fra Getafe som tas over av Míchel.