– Jeg er en familiekjær gutt som liker å ha et godt forhold til familien min – og ikke minst kjæresten min, som også er med. Det har jo vært litt utfordrende det siste året med tanke på reising, men nå begynner det å ikke bli så alt for strengt og da er det veldig hyggelig å ha de med, sier Casper Ruud til VG.

Da han vant finalen mot Federico Coria i ATP 250-turneringen Swedish Open, satt hele gjengen der: Pappa Christian, mamma Lele, søstrene Caroline og Charlotte, samt kjæresten Maria Galligani.

– Jeg føler meg mer hjemme når de er med rundt, så det er nok det viktigste i og med at man er så mye ute på tur, sier Casper Ruud.

FAMILIEN PÅ TUR: Christian Ruud (to f.v.) sammen med mamma Lele Ruud, kjæresten Maria Galligani og lillesøster Charlotte Ruud under finalen i Swedish Open. Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Han så virkelig ut til å føle seg hjemme på grusdekket i kysttettstedet Båstad. Han gikk rett inn i 2. runde på walkover, feide over danske Holger Rune (6–0, 6–2) og fikk ny walkover til semifinalen. Der åpnet han i samme heseblesende tempo mot Roberto Carballés Baena og seiret med sifrene 6–1, 6–4.

Med familien på tribunen og det svenske hjemmepublikumet i ryggen, ble heller ikke Federico Coria (77 i verden) den store prøvelsen.

– Det er mange bak scenen som hjelper, og det gir meg en ekstra ro slik at jeg kan bare fokusere på tennisen, forklarer Ruud følelsen av å ha familien til stede.

– Merker du forskjell på når de er med på tur og når de ikke er med på tur?

– Ja, altså, jeg klarer å spille tennis selv om de ikke er her, men det gir meg en annen følelse og en annen ro når man har de her.

– Det er hyggelig, man får følelsen av at man er hjemme – at man ikke savner hjem til noen eller savner å være hjemme.

Casper Ruud drar hjem fra Swedish Open med sin tredje ATP-tittel. Samtlige triumfer har kommet på 250-nivå, den lavest rangerte bak 500- og 1000-nivå på ATP-touren. Alle hans fem finaler er spilt på grus.

PS! Denne uken venter en ny mulighet på grus i ATP 250-turneringen i sveitsiske Gstaad. Der er Ruud tredjeseedet.