Det som så ut til å bli en festkveld for kanadierne fikk en brå vending da to raske kroatiske scoringer snudde kampen like før pause.

20 minutter før slutt sørget tomålsscorer Andrej Kramarić for at det kanadiske VM-håpet definitivt var over. På overtid la Lovro Majer på til 4–1.

– Det som imponerer med Kroatia i dag er at de viser ingen tegn til panikk, selv om de havner under tidlig. De spiller og spiller frem til de finner lommene. En perfekt gjennomført siste time av kroatene, oppsummerer TV 2s fotballekspert, Yaw Amankwah.

Gruppe F toppes nå av Kroatia, like foran Marokko, som senket storfisken Belgia tidligere søndag. Begge står med fire poeng.

Men før kanadisk ekstase ble snudd til skuffelse, skulle det meste handle om stjerneskuddet Alphonso Davies. 22-åringen ble historisk allerede etter 70 sekund.

En monsterheading fra langt hold skulle vise seg å bli Canadas første mål i VM-historien. Og den var det Bayern München-backen som fikk æren av omsette.

HISTORISK: Alphonso Davies har hatt en kometkarriere, tross sin unge alder. Canadas store stjerne ble historisk da han stanget ballen i nettet allerede etter 70 sekunders spill i Doha. Foto: Thanassis Stavrakis / AP

Så snudde alt. Mange har stilt spørsmål rundt hvem som skal finne nettmaskene for denne kroatiske utgaven. Like før halvtimen var spilt, viste nevnte Kramarić at han vil være å regne med.

Først trodde Kramarić at han hadde utlignet, men linjemannen ville det annerledes. Reprisene viste at kroaten akkurat var på feil side.

Et drøyt kvarter senere var han derimot på riktig side. 1–1 etter en utsøkt stikker fra Ivan Pericic. Like før hvilen sørget Marko Livaja for 2–1 etter herlige kombinasjoner og en utakbar avslutning.

Canada, som allerede er forhåndskvalifisert til VM på hjemmebane i 2026, slet med å skape muligheter igjennom store deler av kampen og ble heller knallhardt straffet motsatt vei.

Kroatia står nå med fire poeng, men målforskjellen sørger for at marokanerne topper gruppe F. Belgia står med tre poeng og har presset på seg foran gruppespillets siste møte med nettopp Kroatia. Kroatene går videre med uavgjort.