Fra egen banehalvdel utnyttet Amahl Pellegrino (32) en feilpasning fra Odd-forsvaret. Med den største selvfølgelighet banket han til på første touch.

Svenske Leopold Wahlstedt ble tatt fullstendig på halvdistanse. Han sprang det han kunne tilbake fra sekstenmeterstreken, men måtte se ballen gå i en høy bue over ham og i mål – uten at ballen var i bakken før den passerte streken.

– Det er åpent mål, så hvorfor ikke prøve? sier Amahl Pellegrino til TV 2.

SJOKK OG VANTRO: Fredrik Bjørkan klarer ikke annet enn å le etter Amahl Pellegrinos utrolige mål. Foto: Mats Torbergsen / NTB

Wahlstedt tok armene i været og applauderte etter målet. Venstrekanten sier at han hadde lagt merke til at svensken sto langt ute.

– Jeg ser på måten de spiller. Jeg så det fra start, så det er flyt når det går inn. Det er deilig, det, sier Pellegrino.

Scoringen var Pellegrinos syvende mål på fem kamper i Eliteserien denne sesongen. I fjor ble han toppscorer med 25 mål på 27 kamper. Heller ikke mannen som sto uten baklengs før dagens kamp, klarte å stoppe Bodø/Glimts storscorer.

I onsdagens oppgjør trengte bodøværingene litt over 54 minutter på å få hull på Odd-byllen. Nevnte Pellegrino vartet opp med en lekker og genial utsidepasning, hvorpå Hugo Vetlesen kom stormende og satte inn kampens første mål.

HULL PÅ BYLLEN: Hugo Vetlesen sørget for at Odd slapp inn sitt første mål for sesongen. Foto: Mats Torbergsen / NTB

Det var sesongens første seriemål for mannen som ble kåret til årets spiller i fjor. Han har slitt med sykdom de siste ukene.

Samtidig stoppet Wahlsteds rekke uten baklengsmål på 414 minutter (seks timer og 54 minutter). Den svenske målvakten har vekket oppsikt med sitt solide keeperspill. VG skrev tidligere i uken om interessen for 23-åringen.

Men da nullen først røk, så ble han altså offer for et kunstmål til. Amahl Pellegrino noterte seg for en kandidat til årets mål allerede i første hjemmekamp mot Stabæk. Trolig kommer også onsdagens scoring til å være med i kampen om tittelen.

– Det er kun «Pelle» som kan gjøre det der. Han er frekk nok til å gjøre det også. Det er det som er så fantastisk med ham. Jeg må bare hylle mannen. Han sa det selv: «Er det årets mål? Nei, det kommer flere», sier Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen til TV 2.

Samtidig styrer Bodø/Glimt videre som storfavoritt i gullkampen. De topper tabellen med 13 av 15 mulige poeng etter fem kamper.