For Real Madrid tok ledelsen allerede før det var spilt fire minutter. Felicia Rogic utlignet for Vålerenga, men storfavorittene slo tilbake igjen og tar med seg 2–1-ledelsen til Oslo.

Fotballekspert Carl-Erik Torp mener VIF kan si seg godt fornøyde med resultatet før returoppgjøret.

– Det kan de absolutt. Det var en fryktelig tung kamp og en fryktelig tung start for Vålerenga, kommenterte Torp på VG+ Sport.

Den spanske stormakten Real Madrid, med flere nybakte verdensmestere i startelleveren, er det siste hinderet for Vålerenga på veien mot Champions League.

• Sammenlagtvinneren kvalifiserer seg til gruppespillet. Returoppgjøret i Oslo spilles onsdag 18. oktober og sendes på VG+ Sport.

Se høydepunktene øverst i saken!

TIDLIG LEDELSE: Den spanske landslagsspilleren Claudia Zornoza sendte Real Madrid i føringen før det var spilt fire minutter. Foto: Kiko Huesca / EPA / NTB

Vålerenga fikk en marerittstart i Madrid da Claudia Zornoza snappet opp Jalen Tompkins retur i 16-meteren. Midtbanespilleren kunne spasere ballen i nettet, og storfavorittene var i føringen etter tre minutters spill.

Men VIF, som ble nummer to i det såkalte «mesterskapssluttspillet» i fjorårets toppserie, svarte i første omgang og rystet Real Madrid.

Felicia Rogic kom først på en ball i bakrom etter et utspill fra keeper Tompkins, og hamret gjestene tilbake i kampen. Misa Rodríguez i Real Madrid-buret fikk begge hendene på skuddet, men klarte ikke forhindre utligningen.

SLO TILBAKE: Felicia Rogic utlignet for Vålerenga midtveis i første omgang. Foto: Kiko Huesca / EPA / NTB

Bortelaget fra Oslo forsvarte seg godt og kunne til og med tatt ledelsen noen minutter senere da Mimmi Löfwenius plutselig var alene med keeper.

Spissen presset hjemmeforsvaret og kjempet seg frem til en kjempesjanse innenfor feltet, men Rodríguez reddet.

På tampen av omgangen fikk vertene hjørnespark og utnyttet dødballen til det fulle. Teresa Abelleira slo inn, Rocío Gálvez knuste Elise Thorsnes og Löfwenius, og spanjolene var tilbake i ledelsen rett før pause.

Hjemmelaget styrte det meste av banespillet etter pause og skapte en rekke farligheter mot slutten av oppgjøret, men maktet ikke å øke ledelsen ytterligere.

Dermed endte det 2–1, og Vålerenga har skaffet seg et gunstig utgangspunkt før returoppgjøret om en uke.